ניוקי אפוי עם גבינות ושום – מתכון למנה חורפית | השף הלבן

ניוקי אפוי עם גבינות ושום 

מנה חורפית מחממת ומנחמת: ניוקי אפוי ברוטב שמנת וגבינות שלא תאמינו כמה קל להכין.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי אפוי עם גבינות ושום 

המרכיבים ל 2-3:

  • 1 חבילה ניוקי מוכן
  • 1 כף שמן זית
  • 3-4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לתערובת הגבינות:
  • 150 גרם גבינת פטה כבשים
  • 100 גרם גבינת קשקבל
  • 2-3 כפות פירורי לחם
גודל תבנית: תבנית פיירקס בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    במחבת בינונית מטגנים שום בשמן זית עד להזהבה קלה.

  • 03.

    מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים במשך כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    חותכים את הפטה לקוביות ומוסיפים לתערובת השמנת.

  • 05.

    מוסיפים מחצית מכמות הקשקבל ומערבבים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את רוטב השמנת והגבינות לתבנית הפיירקס ומערבבים היטב, עד שכל הניוקי מצופים בתערובת.

  • 07.

    מפזרים מעט פירורי לחם וגבינת קשקבל למעלה ואופים במשך כ-10-15 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.