מק אנד צ׳יז גאודה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

מק אנד צ׳יז גבינות

מתכון נהדר למאפה פסטה מוקרם, או כפי שהאמריקאים קוראים לו: מק אנד צ'יז! השימוש בפתיתי השף הלבן מוסיפים טעם נהדר וגם הקרמה שפשוט לא ניתן לעמוד בפניה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מק אנד צ׳יז גבינות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל5-6 מנות:

לרכישה >>
  • 500 גרם פסטה קצרה
  • 50 גרם חמאה
  • ¼ כוס קמח
  • 3 כוסות חלב תנובה
  • 1 כפית מלח
  • ⅓ כפית פלפל שחור
  • 200 גרם מיקס טריו 3 גבינות השף הלבן
  • ¼ כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
גודל תבנית: תבנית מלבנית חסינת חום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 25/30 ס״מ.

  • 03.

    בסיר גדול ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח.

  • 04.

    מערבבים היטב לתערובת סמיכה ומוסיפים חלב בהדרגה, כוס אחרי כוס.

  • 05.

    כל פעם מערבבים עד שהתערובת מתחילה להסמיך ורק אז מוסיפים את הכוס הבאה.

  • 06.

    מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.

  • 07.

    מוסיפים 2/3 מכמות הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה.

  • 08.

    מכבים את האש, מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.

  • 09.

    מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת.

  • 10.

    מפזרים על הפסטה את הגאודה שנותרה ואת פירורי הלחם ואופים כ 20-15 דקות או עד שהגבינה נמסה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 11.

    מגישים חם. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(10)