מאק אנד צ'יז ישראלי
המאכל האמריקאי המפורסם עושה עלייה ומתחבר לגבינה הכי ישראלית שיש
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם
עיצוב: דלית רוסו
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת
- ½1 כוסות פתיתי עמק
- 1/2 כוס פירורי לחם
לבשאמל (רביכה)
- 100 גרם חמאת תנובה
- מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 1 ליטר חלב תנובה
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח
- פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה: בשאמל:
-
02.
ממיסים חמאה בסיר קטן ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
-
03.
מוסיפים קמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה.
-
04.
יוצקים את כל החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה ומבשלים כ-7 דקות על להבה בינונית עד להסמכה.
טיימר מופעל
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
06.
מרכיבים את המנה ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל ופתיתי עמק.
-
07.
מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית ומשטחים.
-
08.
מפזרים מעל פירורי לחם.
-
09.
אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב והגבינה מבעבעת. מגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים