מתכון מאק אנד צ'יז ישראלי | השף הלבן

מאק אנד צ'יז ישראלי

המאכל האמריקאי המפורסם עושה עלייה ומתחבר לגבינה הכי ישראלית שיש

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאק אנד צ'יז ישראלי
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת
  • ‏½1 כוסות פתיתי עמק
  • ‏1/2 כוס פירורי לחם
לבשאמל (רביכה)
  • ‏100 גרם חמאת תנובה
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • ‏1 ליטר חלב תנובה
  • ‏100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: בשאמל:

  • 02.

    ממיסים חמאה בסיר קטן ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 03.

    מוסיפים קמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה.

  • 04.

    יוצקים את כל החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה ומבשלים כ-7 דקות על להבה בינונית עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 05.

    ‏ מחממים תנור ל-180 מעלות. ‏

  • 06.

    מרכיבים את המנה ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל ופתיתי עמק.

  • 07.

    מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית ומשטחים.

  • 08.

    מפזרים מעל פירורי לחם. ‏

  • 09.

    אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב והגבינה מבעבעת. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(112)