מתכון מאק אנד צ'יז ישראלי | השף הלבן

מאק אנד צ'יז ישראלי

המאכל האמריקאי המפורסם עושה עלייה ומתחבר לגבינה הכי ישראלית שיש

מאת: סבינה ולדמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאק אנד צ'יז ישראלי
צילום: אסף אמברם עיצוב: דלית רוסו

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 חבילה פסטה קצרה מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת
  • ‏½1 כוסות פתיתי עמק
  • ‏1/2 כוס פירורי לחם
לבשאמל (רביכה)
  • ‏100 גרם חמאת תנובה
  • מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • ‏1 ליטר חלב תנובה
  • ‏100 גרם (3/4 כוס) קמח
  • פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה: בשאמל:

  • 02.

    ממיסים חמאה בסיר קטן ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

  • 03.

    מוסיפים קמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה.

  • 04.

    יוצקים את כל החלב בבת אחת תוך ערבוב נמרץ עם מטרפה ומבשלים כ-7 דקות על להבה בינונית עד להסמכה.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 05.

    ‏ מחממים תנור ל-180 מעלות. ‏

  • 06.

    מרכיבים את המנה ואופים: מערבבים את הפסטה המבושלת עם הבשאמל ופתיתי עמק.

  • 07.

    מעבירים לתבנית פיירקס מלבנית ומשטחים.

  • 08.

    מפזרים מעל פירורי לחם. ‏

  • 09.

    אופים כ-20 דקות עד שפני המאפה מזהיבים היטב והגבינה מבעבעת. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(112)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.