מאפה פסטה, אפונה עדינה וגבינת חמד
מאפה פסטה משגע, שמתאים גם ליום יום וגם לאירוח.
המרכיבים ל4-6:
- 350 גרם (מעט יותר מחצי שקית) אפונה עדינה סנפרוסט
- שמן זית
- מלח דק (מומלץ מלח אטלנטי דק)
- 400 גרם (4/5 חבילה) פסטה בצורת קונכיות (או אחרת)
- 2 ביצים גדולות
- 175 גרם (פחות מ-3/4 חבילה) גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
מאפה פסטה משגע, שמתאים גם ליום יום וגם לאירוח. בזכות העובדה שמסתתרים במתכוןשלושה סוגי חלבון (אפונה, גבינה וביצים), מאפה זה יאפשר לכםלתרום חלבון לתזונת הילדים.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט שמן זית.
-
03.
שמים אפונה בקערה בינונית חסינת-חום. יוצקים מים רותחים על האפונה, עד לכיסוי, ממתינים כ-3 דקות ומסננים במסננת דקה. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים (רותחים ממש, לא רותחים שהתקררו…) עד לכיסוי, ממתינים 2 דקות ומסננים. מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח, מערבבים ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
מבשלים פסטה בסיר מלא מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים מיד עם 1-2 כפות שמן זית ומעט מלח.
-
05.
מוסיפים את האפונה ואת קוביות הגבינה לסיר ומערבבים בעדינות.
-
06.
טורפים ביצים בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים בעדינות.
-
07.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, מיישרים, מהדקים היטב מטה ומנקים את שולי התבנית במגבת נייר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 32-33 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים ומגישים חם.
טיימר מופעל