מאפה פסטה, אפונה עדינה וגבינת חמד | השף הלבן

מאפה פסטה, אפונה עדינה וגבינת חמד

מאפה פסטה משגע, שמתאים גם ליום יום וגם לאירוח.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה פסטה, אפונה עדינה וגבינת חמד

המרכיבים ל4-6:

  • 350 גרם (מעט יותר מחצי שקית) אפונה עדינה סנפרוסט
  • שמן זית
  • מלח דק (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • 400 גרם (4/5 חבילה) פסטה בצורת קונכיות (או אחרת)
  • 2 ביצים גדולות
  • 175 גרם (פחות מ-3/4 חבילה) גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
גודל תבנית: תבנית בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מאפה פסטה משגע, שמתאים גם ליום יום וגם לאירוח. בזכות העובדה שמסתתרים במתכוןשלושה סוגי חלבון (אפונה, גבינה וביצים), מאפה זה יאפשר לכםלתרום חלבון לתזונת הילדים.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ במעט שמן זית.

  • 03.

    שמים אפונה בקערה בינונית חסינת-חום. יוצקים מים רותחים על האפונה, עד לכיסוי, ממתינים כ-3 דקות ומסננים במסננת דקה. מחזירים לקערה, יוצקים שוב מים רותחים (רותחים ממש, לא רותחים שהתקררו…) עד לכיסוי, ממתינים 2 דקות ומסננים. מוסיפים כף שמן זית ומעט מלח, מערבבים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מבשלים פסטה בסיר מלא מים רותחים מומלחים לפי הוראות היצרן. מסננים, מחזירים לסיר הריק ומערבבים מיד עם 1-2 כפות שמן זית ומעט מלח.

  • 05.

    מוסיפים את האפונה ואת קוביות הגבינה לסיר ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    טורפים ביצים בקערית, מוסיפים לסיר ומערבבים בעדינות.

  • 07.

    מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת, מיישרים, מהדקים היטב מטה ומנקים את שולי התבנית במגבת נייר. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 32-33 דקות או עד להזהבה טובה. מוציאים ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:33:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)