טליטלה ברוטב שמנת פטריות
לא מכירים מישהו שיסרב למנת פסטה בשמנת ופטריות.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה טליאטלה 500 גרם ברילה
- 2 חבילות פטריות שמפניון ו/או אחרות חתוכות לרבעים
- 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 גביע שמנת לבישול 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
- 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 0.5 כוס חלב תנובה
- מעט קמח לבן
- מלח
- פלפל לבן
- 2 עלי דפנה
- 2 גרעיני פלפל אנגלי
- מעט אגוז מוסקט
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הטליטלה לפי הוראת היצרן ומניחים בצד.
-
02.
מאדים בסיר את הבצל עם החמאה, מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה.
-
03.
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ- 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
יוצקים לסיר את השמנת והחלב מתבלים ומביאים לרתיחה.
-
05.
יוצקים לרוטב מעט בלילת קמח וממשיכים לבישול כ- 10 דק' נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד.
-
06.
טועמים ומשפרים טעם. להגשה: מסדרים את הטליטלה בצלחת הגשה יוצקים את הרוטב מגרדים מעל מעט פרמזן ומקשטים בעלה בזיליקום טרי.
הכנת? כאן מדרגים