מתכון טליטלה ברוטב שמנת פטריות | השף הלבן

טליטלה ברוטב שמנת פטריות

לא מכירים מישהו שיסרב למנת פסטה בשמנת ופטריות.

מאת: שף יניב פרטוש – תמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טליטלה ברוטב שמנת פטריות

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 חבילה טליאטלה 500 גרם ברילה
  • 2 חבילות פטריות שמפניון ו/או אחרות חתוכות לרבעים
  • 1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 גביע שמנת לבישול 10% מופחתת שומן מסדרת השף הלבן
  • 50 גרם (1/2 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 0.5 כוס חלב תנובה
  • מעט קמח לבן
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 2 עלי דפנה
  • 2 גרעיני פלפל אנגלי
  • מעט אגוז מוסקט
  • סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הטליטלה לפי הוראת היצרן ומניחים בצד.

  • 02.

    מאדים בסיר את הבצל עם החמאה, מוסיפים פלפל אנגלי ועלי דפנה.

  • 03.

    מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות כ- 5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    יוצקים לסיר את השמנת והחלב מתבלים ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    יוצקים לרוטב מעט בלילת קמח וממשיכים לבישול כ- 10 דק' נוספות תוך כדי ערבוב מתמיד.

  • 06.

    טועמים ומשפרים טעם. להגשה: מסדרים את הטליטלה בצלחת הגשה יוצקים את הרוטב מגרדים מעל מעט פרמזן ומקשטים בעלה בזיליקום טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(205)