לזניית חצילים ללא גלוטן

מתכון מעולה וחגיגי לשבועות ללזניה ללא גלוטן, כשפרוסות החצילים מחליפות בה את עלי הלזניה! מתכון קל להכנה שירשים את האורחים

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית חצילים ללא גלוטן
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 5-6 מנות:

  • 2 חצילים גדולים
  • 1/3 כוס שמן זית
למלית:
  • 2 גביעי (500 גרם) קוטג' 5% תנובה
  • 150 גרם פתיתי עמק
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ½ שקית (50 גרם) גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" (להקרמה)
  • מלח ופלפל שחור
גודל תבנית: תבנית תבנית מרובעת או מלבנית באורך 20-25

הוראות הכנה:

  • 01.

    לחצילים: מחממים תנור על 200 מעלות. מרפדים 2-3 תבניות בנייר אפייה. חותכים חצילים לאורכם לפרוסות דקות (מומלץ במנדולינה או עם סכין חדה). מברישים את נייר האפייה בשמן זית, מניחים את החצילים על נייר האפייה מתבלים במלח ומברישים אותם בשמן זית.

  • 02.

    למלית: בקערה בינונית מערבבים את כל חומרי המלית ומתבלים במלח ופלפל.

  • 03.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית. מניחים חצילים שיכסו את בסיס התבנית, מעל לחצילים מורחים מחצית מהמלית. מסדרים שוב חצילים לכיסוי מלא וממלאים במלית שנותרה. סוגרים בחצילים שנותרו מעל בצפיפות ומפזרים מעט פתיתי פרמזן מעל.

  • 04.

    אופים כ-20 דקות או עד להזהבה ומגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.