לזניה תרד עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית | השף הלבן

לזניה תרד עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית

ארוחת ערב מושקעת ובריאה: שכבות-שכבות של עלי לזניה עם מלית רוטב תרד ועגבניות שרי וגבינה בולגרית שנמסה בין ביס לביס. סלט ירוק בצד – ויש לכם ארוחה מושלמת.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה תרד עם עגבניות שרי וגבינה בולגרית
  • 12-15 עלי לזניה
למלית תרד ועגבניות שרי:
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם מדליוני תרד מופשרים
  • 400 גרם עגבניות שרי חצויות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה
לתערובת הגבינות:
  • 500 גרם גבינה בולגרית 16% שומן, מפוררת
  • 2 מיכלי קוטג' 5% שומן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט גבינה צהובה מגוררת לפיזור על הלזניה
גודל תבנית: תבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מלית התרד והעגבניות: במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים בצל על להבה גבוהה עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים שום ותרד וממשיכים לבשל עוד 1-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מוסיפים עגבניות חצויות, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מנמיכים את האש ומבשלים יחד עוד 3-4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    מוסיפים פנימה שמנת מתוקה ומבשלים על להבה בינונית עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    בקערה נפרדת מערבבים יחד גבינה בולגרית, קוטג', מלח ופלפל לתערובת אחידה.

  • 05.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    מרכיבים את הלזניה: מסדרים עלי לזניה בתחתית התבנית ויוצקים כ-1/3 מכמות רוטב התרד והעגבניות. מורחים מעל כ-1/3 מכמות תערובת הגבינה.

  • 07.

    מניחים שכבה נוספת של עלי לזניה וממשיכים לבנות הלזניה באותו אופן. מסיימים בגבינות.

  • 08.

    מפזרים גבינה צהובה מגוררת מעל.

  • 09.

    מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים במשך כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 10.

    מסירים את הנייר וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות או עד שהלזניה מזהיבה וריחנית במיוחד.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 11.

    מגישים חם לצד סלט ירוק.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.