לזניה עם עגבניות ובשמל
אין כמו קלאסיקה! קבלו מתכון בסיסי אך טעים במיוחד ללזניה עם עגבניות ורוטב בשמל. מתכון שכל בשלן צריך להכיר
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 ענף מרווה
- 800 גרם עגבניות משומרות חתוכות לקוביות
- 1 כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
- 50 גרם חמאה
- חצי כפית מלח
- 100 גרם קמח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/2 ליטר חלב תנובה
- 1 ביצה
- רבע כפית אגוז מוסקט
- 1 חבילה עלי לזניה
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
רוטב עגבניות: מניחים בסיר בינוני את שמן הזית, שום ומרווה. מחממים על להבה בינונית, כאשר עולה ריח נעים של השום מוסיפים את העגבניות, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים כ15 דקות לקבלת רוטב סמיך ועשיר. מורידים מהאש, נפטרים מהמרווה ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
רוטב בשמל: בסיר בינוני קטן ממיסים את החמאה יחד עם המלח. מוסיפים את הקמח ומערבבים כדקה לקבלת רביכה. מוסיפים בבת אחת את השמנת והחלב ומערבבים נמרצות עם מטרפה. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה ותוך כדי ערבוב מתמיד עד לרתיחה, ולאחר מכן עוד כ-2 דקות נוספות עד שמתקבל קרם חלק וסמיך, ללא הפסקת ערבוב. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הביצה ואגוז מוסקט. מניחים לצינון.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל170 מעלות.
-
04.
הרכבה: מורחים את התבנית בשכבה דקה של רוטב בשמל. מעל מסדרים בצפיפות את עלי הלזניה, מכסים בשכבה נדיבה של רוטב עגבניות ומעליו יוצקים שכבה של הבשמל. מפזרים חופן גדול של מוצרלה ומעל 2-3 כפות פרמזן. ממשיכים לשכבה נוספת של דפי פסטה וחוזרים על כל סדר הפעולות שוב ושוב עד שעוברים מעט את גובה התבנית. שומרים 2 כפות מוצרלה ו-2 כפות פרמזן בצד.
-
05.
מכסים בנייר כסף ומעבירים לתנור ל-45 דקות. כעבור הזמן מוציאים מהתנור ומעלים את החום ל-200 מעלות. מסירים את נייר הכסף ומפזרים מעל את הגבינות, מעבירים לתנור ל-10 דקות של השחמה. מוציאים ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.
טיימר מופעל