לזניה עגבניות וגבינת חמד | השף הלבן

לזניה עגבניות וגבינת חמד

לזניה נהדרת!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה עגבניות וגבינת חמד

המרכיבים ל8 מנות גדולות:

  • 250 גרם (1 חב') גבינת חמד 16% שומן פיראוס, חתוכה לקוביות קטנות
  • 300-330 גרם דפי לזניה מכל סוג
  • אפשרות: 30 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת
  • לעיטור: מעט עלי בזיליקום, שטופים וקצוצים דק
  • 16-17 עגבניות בינוניות אדומות מאוד, עסיסיות, שטופות
  • שמן זית
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות בעובי בינוני
  • 5 גבעולי בזיליקום טריים, עלים בלבד, שטופים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס גס
  • אפשרות: מעט פלפל צ'ילי כתוש
גודל תבנית: תבנית בגודל 32X22, בעומק 6 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    חשוב להקפיד על כך שכל דפי הלזניה יהיו מכוסים היטב ברוטב, כדי שהדפים העליונים לא יצאו קשים. אין צורך בבישול מוקדם של דפי הלזניה. סוד טעמו של רוטב הלזניה הוא קילוף העגבניות, אל תוותרו על כך. אם רוצים, אפשר להוסיף פרוסות של עגבניות טריות בין שכבה לשכבה.

  • 02.

    חורצים צורת "איקס" בבסיס כל עגבניה ושמים בקערה מלאה מים רותחים למשך 10 דקות עד שהן מתקלפות מעצמן. מצננים מעט, קולפים, מסירים את הפטוטרת (העוקץ), חוצים, מעבירים למעבד מזון בעל להב פלדה ומרסקים עד לקבלת נוזל חלק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על אש גבוהה ומטגנים שום עד להזהבה קלה. היזהרו שלא לשרפו, פן יתקבל טעם מריר.

  • 04.

    מנמיכים לאש בינונית ומוסיפים את העגבניות המרוסקות למחבת. מערבבים ומנמיכים לאש קטנה.

  • 05.

    מוסיפים בזיליקום, כף שמן זית, מלח, פלפל, פלפל צ'ילי (אם רוצים) וטועמים. מוסיפים מלח או פלפל או שמן זית (או מעט סוכר אם הרוטב חמצמץ מדי) לפי הטעם, מבשלים על אש נמוכה במשך 5 דקות ומסירים מן האש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרכיבים: יוצקים 1-2 מצקות מהרוטב לתבנית. מניחים דפי לזניה עד לכיסוי התחתית. יוצקים 1-2 מצקות מהרוטב ומפזרים קוביות גבינת חמד. מניחים דפי לזניה נוספים, יוצקים שוב רוטב, מפזרים שוב גבינה וכך הלאה, עד למילוי התבנית. מסיימים בשכבת דפי לזניה מכוסים היטב ברוטב, מהדקים באמצעות הידיים (או ידיים עטויות בכפפות חד-פעמיות), אם רוצים מפזרים מעט גבינת פרמזן מגוררת למעלה. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהלזניה נראית אפויה היטב. מוציאים, מצננים 5 דקות ומגישים. אם רוצים מעטרים במעט עלי בזיליקום קצוצים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)