לזניה טבעונית "לבנה" עם ברוקולי ותרד
מאכל איטלקי אהוב, מנחם ומשביע, בגרסה טבעונית ו"לבנה" – נטולת רוטב עגבניות אבל, בשדרוג ירוק ובריא של ברוקולי ותרד. מתכון נהדר של אולגה טוכשר

המרכיבים ל 8-10:
- מעט שמן זית
- 1 ראש ברוקולי, מפורק לפרחים קטנים
- 1 שקית (200 גרם) עלי תרד
- מלח, פלפל שחור, מעט כמון
- 120 גרם (1 כוס) קשיו מושרים במשך 4 שעות לפחות ומסוננים
- 720 מ”ל (3 כוסות) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE
- 45 גרם (4.5 כפות שטוחות) קורנפלור
- 2 כפות שמרי בירה
- 2 כפות מיץ לימון
- 3 שיני שום
- 2 כפיות שמן זית
- 3/4 כפית מלח, או לפי הטעם
- 1 חופן פירורי לחם
- 2 כפות שמרי בירה (אופציונלי)
- עלי בזיליקום טריים
- 12-15 דפי לזניה מוכנים לשימוש
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
-
02.
מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומאדים את התרד והברוקולי במשך 2-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהתרד מוריד את הנפח, והברוקולי מתחיל להתרכך. מתבלים, מעבירים למסננת וסוחטים את הנוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את רוטב "הגבינה": שמים את כל מרכיבי המתכון לבלנדר חזק וטוחנים לתערובת נוזלית אחידה, ללא חתיכות האגוזים. יוצקים אותה לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב במשך כ-2-3 דקות, או עד שמתקבל רוטב סמיך במרקם גבינה מותכת. טועמים ומתקנים את התיבול.
טיימר מופעל
-
04.
מרכיבים את הלזניה: יוצקים כמה כפות מהרוטב לתחתית התבנית ומשטחים.
-
05.
מניחים מעל 3 דפי לזניה, אחד ליד השני (במידת הצורך מקצרים אותם טיפה כדי שיתאימו לגודל התבנית).
-
06.
יוצקים מעל חלק מהרוטב ומשטחים עד לכיסוי הדפים. סוחטים שוב את התרד והברוקולי ומסדרים מעל הרוטב. מסדרים מעל עוד 3 דפי לזניה ורוטב מעל. חוזרים חלילה עד שהרוטב נגמר.
-
07.
מפזרים מעל את תערובת פירורי הלחם ושמרי הבירה ואופים כ-25-30 דקות, או עד שהלזניה מתחילה להשחים.
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים עוד קצת שמרי בירה ועלי בזיליקום טריים ומגישים.