לזניה טבעונית
הגרסה הטבעונית המושלמת למאכל האיטלקי האהוב: שקמה יעקבי עם מתכון נהדר ללזניה טבעונית עם פטריות ורוטב עגבניות שכולם יכולים ליהנות ממנו בשבועות

המרכיבים ל 10:
- 1 חבילה (500 גרם) דפי לזניה טבעוניים
- 2 גביעים (500 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
- 3 כפות (30 גרם) שבבי שמרי בירה
- 3-4 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 1/2 1 קופסאות גדולות (1.2 ק"ג) עגבניות קצוצות
- 3/4 כוס בתוספת 2 כפות (200 מ"ל) מים
- 1/2 כפית בזיליקום מיובש
- 1/3 כפית אורגנו מיובש
- 1/8 כפית שבבי צ'ילי
- מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קלוף וקצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 2 סלסילות (500 גרם) פטריות שמפיניון נקיות קצוצות דק במעבד מזון
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה Alternative בטעם טבעי קצוץ דק במעבד מזון
- 1 כף פפריקה מעושנת
- מלח
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
רוטב העגבניות: במחבת עמוקה מחממים שמן ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים שום ומטגנים יחד כ-2 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות ומים וממשיכים לבשל על להבה גבוהה 5-8 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים תבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
02.
מלית הפטריות: במחבת רחבה ועמוקה מחממים שמן ומטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים שום ומטגנים יחד כ-2 דקות. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים והפטריות משחימות. מוסיפים טופו ומטגנים כ-3 דקות עד שהטופו מזהיב. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומסירים מהכיריים.
טיימר מופעל
-
03.
ההרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים 2-3 כפות רוטב עגבניות בתחתית התבנית ועליו מניחים בחפיפה דפי לזניה. מכסים את דפי הלזניה ברוטב עגבניות, מניחים עליו 3/1 ממלית הפטריות ועליו 2/1 גביע ממרח סויה. מפזרים 4/3 כף שמרי בירה. חוזרים על שכבות דפי לזניה - רוטב עגבניות - מלית פטריות - ממרח סויה - שמרי בירה פעמיים נוספות. מסיימים בשכבה אחרונה של דפי לזניה, רוטב עגבניות ועליו ממרח סויה, ובעזרת כף מערבבים קלות את שתי השכבות. מזלפים שמן זית ובוזקים שמרי בירה.
-
04.
עוטפים את הלזניה בנייר כסף ואופים 45 דקות עד שסכין שננעצת בלזניה עוברת בקלות את כל השכבות. בוזקים עלי בזיליקום טריים ומגישים חם.
טיימר מופעל