מתכון לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן | השף הלבן

לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן

בואו לנסות את לזניית החצילים שלנו! שכבות של תענוג איטלקי
מתכון של שף יניב פרטוש – תמיר

מאת: שף יניב פרטוש – תמיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חצילים וירקות ברוטב בשמל ופרמזן

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 1 חבילה בצק פסטה של "מעדנות" מופשר וחתוך לעלים
  • 500 מ"ל שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 200 גרם (2 שקיות) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 100 גרם קמח לבן
  • מעט מלח, סוכר, אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 חציל בינוני פרוס לעיגולים
  • 2 יחידות טונה בשמן (ריאו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את עלי הפסטה בסיר גדול עם מים מומלחים ומניחים בצד.

  • 02.

    הכנת רוטב בשמל: מרתיחים את השמנת, מתבלים במעט מלח, סוכר, ואגוז מוסקט. מוסיפים את פתיתי הפרמזן, מערבבים את הקמח עם מעט חלב עד ליצירת בלילה ויוצקים לתוך השמנת תוך כדי ערבוב. מבשלים כ- 10 דקות ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מטגנים את החצילים במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד, באותה מחבת מאדים קלות את קוביות הקישואים ומניחים בצד.

  • 04.

    מניחים עלה פסטהעל צלחת הגשה כשכבה ראשונה ויוצקים מעט רוטב בשמל, מעל הרוטב מניחים את פרוסות החצילים המטוגנים, מעט טונה וקוביות הקישואים, ושוב שכבה של עלי פסטה. חוזרים על התהליך כ- 4-3 פעמים .מקשטים בעלי בזיליקום טרי ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(297)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.