לזניה חלבית עשירה ומופלאה – טעימה ומלאת רוטב | השף הלבן

לזניה חלבית עשירה ומופלאה

לזניה מדהימה ומשביעה שמורכבת משכבות של עלי לזניה, רוטב שמנת, רוטב עגבניות וגבינות. ניתן להעשיר אותה בתוספת ירקות קלויים או פטריות מטוגנות.

מאת: שמרית פרי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חלבית עשירה ומופלאה

המרכיבים ל10 מנות:

לרוטב השמנת:
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל בינוני חתוך בינוני
  • 1 כוס פטריות חתוכות
  • 1.5 כפית אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • שמנת להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
  • כוס חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
  • כף שמן לטיגון
  • 1 בצל בינוני חתוך בינוני
  • 2 עגבניות טריות מגורדות
  • 1/4 כפית סוכר לבן או חום
  • 200 גרם רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)
  • כפית פפריקה אדומה
  • כף אורגנו יבש
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים חמים
להרכבת הלזניה:
  • חבילת עלי לזניה
  • פתיתי גבינה למאפים "השף הלבן"
  • חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20X30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן.

  • 02.

    מוסיפים לתערובת את התבלינים וכשהם נספגים מוסיפים את השמנת והחלב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן.

  • 04.

    מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים.

  • 05.

    מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה. 

  • 06.

    מערבבים את שני הרטבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך.

  • 07.

    משמנים תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות). כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.

  • 08.

    מתחילים לערום בשכבות: שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים, שכבה נדיבה של גבינה מגורדת, וחוזר חלילה.

  • 09.

    לאחר יצירת 3 שכבות של עלים מסיימים עם כמות גבינה גדולה.

  • 10.

    מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט. מגישים לצד סלט רענן.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4185)