לזניה חלבית עשירה ומופלאה
לזניה מדהימה ומשביעה שמורכבת משכבות של עלי לזניה, רוטב שמנת, רוטב עגבניות וגבינות. ניתן להעשיר אותה בתוספת ירקות קלויים או פטריות מטוגנות.

המרכיבים ל 10 מנות:
- 25 גרם חמאת תנובה
 - 1 בצל בינוני חתוך בינוני
 - 1 כוס פטריות חתוכות
 - 1.5 כפית אבקת מרק פטריות
 - 2 כפות בזיליקום קצוץ
 - 5 עלי בזיליקום קצוצים
 - שמנת להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
 - כוס חלב
 - מלח ופלפל לפי הטעם
 
- כף שמן לטיגון
 - 1 בצל בינוני חתוך בינוני
 - 2 עגבניות טריות מגורדות
 - 1/4 כפית סוכר לבן או חום
 - 200 גרם רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)
 - כפית פפריקה אדומה
 - כף אורגנו יבש
 - 5 עלי בזיליקום קצוצים
 - מלח פלפל לפי הטעם
 - 2 כוסות מים חמים
 
- חבילת עלי לזניה
 - פתיתי גבינה למאפים "השף הלבן"
 - חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן.
 - 
								02.
								
מוסיפים לתערובת את התבלינים וכשהם נספגים מוסיפים את השמנת והחלב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן.
 - 
								04.
								
מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים.
 - 
								05.
								
מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה.
 - 
								06.
								
מערבבים את שני הרטבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך.
 - 
								07.
								
משמנים תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות). כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.
 - 
								08.
								
מתחילים לערום בשכבות: שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים, שכבה נדיבה של גבינה מגורדת, וחוזר חלילה.
 - 
								09.
								
לאחר יצירת 3 שכבות של עלים מסיימים עם כמות גבינה גדולה.
 - 
								10.
								
מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט. מגישים לצד סלט רענן.
 - 
								11.
								
בתאבון!
 
									

