לזניה חלבית עשירה ומופלאה – טעימה ומלאת רוטב | השף הלבן

לזניה חלבית עשירה ומופלאה

לזניה מדהימה ומשביעה שמורכבת משכבות של עלי לזניה, רוטב שמנת, רוטב עגבניות וגבינות. ניתן להעשיר אותה בתוספת ירקות קלויים או פטריות מטוגנות.

מאת: שמרית פרי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה חלבית עשירה ומופלאה

המרכיבים ל 10 מנות:

לרוטב השמנת:
  • 25 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל בינוני חתוך בינוני
  • 1 כוס פטריות חתוכות
  • 1.5 כפית אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות בזיליקום קצוץ
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • שמנת להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
  • כוס חלב
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
  • כף שמן לטיגון
  • 1 בצל בינוני חתוך בינוני
  • 2 עגבניות טריות מגורדות
  • 1/4 כפית סוכר לבן או חום
  • 200 גרם רסק עגבניות (2 חבילות קטנות)
  • כפית פפריקה אדומה
  • כף אורגנו יבש
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח פלפל לפי הטעם
  • 2 כוסות מים חמים
להרכבת הלזניה:
  • חבילת עלי לזניה
  • פתיתי גבינה למאפים "השף הלבן"
  • חבילת פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית מלבית בגודל 20X30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים רוטב שמנת: מטגנים בצל בחמאה, לאחר הזהבה קלה מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן.

  • 02.

    מוסיפים לתערובת את התבלינים וכשהם נספגים מוסיפים את השמנת והחלב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים לתערובת את עלי הבזיליקום הטריים. מבשלים עוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מכינים רוטב עגבניות: מטגנים בצל בשמן עד להזהבה, מוסיפים עגבנית טריות וסוכר ממשיכים לטגן.

  • 04.

    מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים, מערבבים ומוסיפים מים.

  • 05.

    מרתיחים ומנמיכים את האש לעוד כרבע שעה. 

  • 06.

    מערבבים את שני הרטבים יחד ומצננים מעט עד שהרוטב מסמיך.

  • 07.

    משמנים תבנית אלומיניום מרובעת (אפשר גם בתבניות אישיות). כדי למנוע הידבקות של עלי הלזניה לתחתית ולבישול טוב יותר ניתן לפזר קצת מהרוטב על התבנית לפני השכבה הראשונה של עלי הלזניה.

  • 08.

    מתחילים לערום בשכבות: שכבת עלי לזניה, עליה תערובת הרטבים, שכבה נדיבה של גבינה מגורדת, וחוזר חלילה.

  • 09.

    לאחר יצירת 3 שכבות של עלים מסיימים עם כמות גבינה גדולה.

  • 10.

    מכניסים הכל לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ומוציאים כשהגבינה למעלה מבעבעת ומשחימה מעט. מגישים לצד סלט רענן.

  • 11.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(4185)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.