לזניה בקלי קלות שילדים אוהבים
מי לא אוהב לזניה? מצאנו את ארוחת הערב המושלמת – שישה מרכיבים, עשרים דקות של עבודה ויש לכם לזניה עם עגבניות וגבינה שהילדים יטרפו!
המרכיבים ל8 מנות:
- חבילת עלי לזניה
- קילו גבינה לבנה (4 קופסאות קטנות)
- 1 שמנת חמוצה
- 1 קופסה רסק עגבניות
- 1 קופסה עגבניות חתוכות
- מלח
- פלפל
- גבינה צהובה מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה הצהובה בקערה ומתחילים לבנות את הלזניה: שכבה של עלים (ככה מהקופסא לא מבושלים) שכבה של מילוי ממשיכים ככה עד שנגמרת קערה המילוי.
-
02.
בשכבה האחרונה של המילוי שמים גם גבינה צהובה מעל ומפזרים קצת אורגנו.
-
03.
סוגרים את התבנית עם נייר כסף ל-30 דקות בחום בינוני גבוה, כ-180 מעלות. אחרי 30 דקות בודקים: אם הלזניה ניראת כמו גבעות היא מוכנה. מורידים את נייר הכסף.
טיימר מופעל
-
04.
מעלים את המעלות לגריל כדי "לשרוף" מעט את הגבינה הצהובה. בסביבות 5-10 דקות, תלוי בסוג התנור. טיפים: אם אוהבים יותר מילוי אדום יש להוסיף יותר רסק ולמהול בחלב- חשוב שהמילוי יהיה דליל. אפשר לגרד בתוך המילוי או רק מעל הלזניה גבינה בולגרית, רוקפור או כל סוג אחר של גבינה שאוהבים.
טיימר מופעל