לזניה בקלי קלות שילדים אוהבים – פינוק לכל ילד | השף הלבן

לזניה בקלי קלות שילדים אוהבים

מי לא אוהב לזניה? מצאנו את ארוחת הערב המושלמת – שישה מרכיבים, עשרים דקות של עבודה ויש לכם לזניה עם עגבניות וגבינה שהילדים יטרפו!

מאת: אסנת שמעוני
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה בקלי קלות

המרכיבים ל8 מנות:

  • חבילת עלי לזניה
  • קילו גבינה לבנה (4 קופסאות קטנות)
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • 1 קופסה עגבניות חתוכות
  • מלח
  • פלפל
  • גבינה צהובה מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל החומרים למעט הגבינה הצהובה בקערה ומתחילים לבנות את הלזניה: שכבה של עלים (ככה מהקופסא לא מבושלים) שכבה של מילוי ממשיכים ככה עד שנגמרת קערה המילוי.

  • 02.

    בשכבה האחרונה של המילוי שמים גם גבינה צהובה מעל ומפזרים קצת אורגנו.

  • 03.

    סוגרים את התבנית עם נייר כסף ל-30 דקות בחום בינוני גבוה, כ-180 מעלות. אחרי 30 דקות בודקים: אם הלזניה ניראת כמו גבעות היא מוכנה. מורידים את נייר הכסף.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

     מעלים את המעלות לגריל כדי "לשרוף" מעט את הגבינה הצהובה. בסביבות 5-10 דקות, תלוי בסוג התנור. טיפים: אם אוהבים יותר מילוי אדום יש להוסיף יותר רסק ולמהול בחלב- חשוב שהמילוי יהיה דליל. אפשר לגרד בתוך המילוי או רק מעל הלזניה גבינה בולגרית, רוקפור או כל סוג אחר של גבינה שאוהבים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(113)