פלפלים קלויים במילוי גבינת שמנת ובליווי פסטו ים תיכוני | השף הלבן

פלפלים קלויים במילוי גבינת שמנת ובליווי פסטו ים תיכוני

מנה מקורית באווירה יוונית של פלפלים קטנים ממולאים בגבינה

מאת: שף מאיר אדוני
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלפלים קלויים במילוי גבינת שמנת ובליווי פסטו ים תיכוני

המרכיבים ל8:

  • לבלילה:
  • 300 גרם קמח רגיל
  • 400 מ"ל בירה
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • קורט פפריקה חריפה
  • קורט מלח
  • ½ כף סוכר
  • לטיגון 1 ליטר שמן זית כתית מעולה
פסטו:
  • ¼ צרור בזיליקום
  • ¼ צרור כוסברה
  • ¼ צרור פטרוזיליה
  • ¼ צרור טראגון
  • ¼ כוס צנובר קלוי
  • ¼ כוס שקד קלוי
  • 1 כף גרידת לימון
  • ¼ כוס פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
  • 1 כף זרעי שומר
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח פלפל
  • לחם חמניות
  • 18 פלפלים
למילוי:
  • 400 גרם גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • 30 זיתים בטעם איטלקי קצוצים
  • ½ כוס שקד טבעי קצוץ דק
  • 2 זוקיני מגורדים דק על פומפייה, משהים בקערה כרבע שעה בטמ"פ עם מעט מלח. סוחטים היטב את הנוזלים שניגרו
  • 3 כפות עלי טימין טריים
  • מלח פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הפלפלים מהעוקץ ומנקה זרעים.

  • 02.

    מערבבים את  חומרי מילויוממלאים את הפלפלים.

  • 03.

    מערבבים בקערה את חומרי הבלילה ומניחים בטמפרטורת חדר לשעה.

  • 04.

    מחממים שמן בסיר עמוק, טובלים את הפלפלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה.

  • 05.

    פסטו:

  • 06.

    טוחנים את כל המרכיבים מלבד שמן זית עד למרקם חלק. בקערהלהוסיף את שמן הזית ולערבב.

  • 07.

    להגיש עם לחם חמניות.

הכנת? כאן מדרגים
(0)