פלפלים קלויים במילוי גבינת שמנת ובליווי פסטו ים תיכוני
מנה מקורית באווירה יוונית של פלפלים קטנים ממולאים בגבינה
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל8:
- לבלילה:
- 300 גרם קמח רגיל
- 400 מ"ל בירה
- 5 גרם שמרים יבשים
- קורט פפריקה חריפה
- קורט מלח
- ½ כף סוכר
- לטיגון 1 ליטר שמן זית כתית מעולה
פסטו:
- ¼ צרור בזיליקום
- ¼ צרור כוסברה
- ¼ צרור פטרוזיליה
- ¼ צרור טראגון
- ¼ כוס צנובר קלוי
- ¼ כוס שקד קלוי
- 1 כף גרידת לימון
- ¼ כוס פתיתי גבינת פרמזן קולקשן
- 1 כף זרעי שומר
- ½ כוס שמן זית
- מלח פלפל
- לחם חמניות
- 18 פלפלים
למילוי:
- 400 גרם גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
- 30 זיתים בטעם איטלקי קצוצים
- ½ כוס שקד טבעי קצוץ דק
- 2 זוקיני מגורדים דק על פומפייה, משהים בקערה כרבע שעה בטמ"פ עם מעט מלח. סוחטים היטב את הנוזלים שניגרו
- 3 כפות עלי טימין טריים
- מלח פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הפלפלים מהעוקץ ומנקה זרעים.
-
02.
מערבבים את חומרי מילויוממלאים את הפלפלים.
-
03.
מערבבים בקערה את חומרי הבלילה ומניחים בטמפרטורת חדר לשעה.
-
04.
מחממים שמן בסיר עמוק, טובלים את הפלפלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה.
-
05.
פסטו:
-
06.
טוחנים את כל המרכיבים מלבד שמן זית עד למרקם חלק. בקערהלהוסיף את שמן הזית ולערבב.
-
07.
להגיש עם לחם חמניות.
הכנת? כאן מדרגים