מתכון פלפלים ממולאים באורז ובשר | השף הלבן

פלפלים ממולאים באורז ובשר

המתכון שינחה שלב אחר שלב עד התוצאה המושלמת: פלפלים ממולאים באורז ובשר – שיהיה בתיאבון!

מאת: גל כהן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פלפלים ממולאים

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 6 פלפלים אדומים או צהובים
  • חצי קילו בשר טחון
  • כוס וחצי אורז שנשטף היטב
  • 1 בצל חתוך לעיגולים דקים
  • חצי קופסא רסק עגבניות (קופסא גדולה)
  • מים עד לשלשה רבעים של הפלפלים
  • מעט שמן רגיל לטיגון
  • כף מלח
  • כף כמון
  • כף כורכום
  • כף פפריקה אדומה
  • כפית חוויג' למרק

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים: את הבשר, האורז והתבלינים עד שהכל מתאחד .

  • 02.

    בינתיים מטגנים בסיר את הבצל החתוך לטבעות דקות עד הזהבה.

  • 03.

    חותכים את הפלפלים בשליש העליון כך שיהיו פתוחים למילוי (לא לשכוח לנקות היטב מגרעינים) לא זורקים את החלק פלפל העליון שחתכנו.

  • 04.

    את הפלפל ממלאים בתערובת הבשר, וממה שנותר מהתערובת מכינים קציצות עגולות.

  • 05.

    לסיר נוסיף מים רסק עגבניות ומוסיפים לרוטב את אותם התבלינים שתיבלנו בהם את הבשר.

  • 06.

    כשהרוטב רותח, מכניסים בזהירות את הפלפלים (מכסים אם החלק העליון) והקציצות לרוטב.

  • 07.

    סוגרים את הסיר עם המכסה ומנמיכים לאש נמוכה לשלושת רבעי שעה, עד שהפלפל רך והבשר מבושל היטב.

הכנת? כאן מדרגים
(46)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.