עוגת עלי גפן
עוגת עלי גפן אלגנטית במילוי של בצלים, יוגורט ועשבי תיבול שתשדרג את שולחן השבועות שלכם. אפרת ליכטנשטט עם מתכון מרשים וקל להכנה שחייבים להכין בחג הקרוב.
המרכיבים ל 6:
- 20-30 עלי גפן טריים חלוטים 10 דקות במים רותחים או משומרים - שטופים ומסוננים
- צנוברים קלויים
- יוגורט תנובה טבעי 3%
- שמן זית
- 6 כפות שמן זית
- 2 בצלים סגולים קלופים קצוצים דק
- 3 כפות צנוברים קלויים קלות
- 2 גביעי 200 מ"ל (סה"כ 400 מ״ל) יוגורט תנובה טבעי 3%
- 3 כפות שמיר קצוץ
- 2 כפות נענע קצוצה
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות כוסברה קצוצה
- גרידה קליפת לימון מלימון אחד
- 1 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בשמן זית.
-
02.
המילוי: מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית, מטגנים את הבצלים כרבע שעה עד שהם רכים ומעט שחומים, מצננים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים צנוברים, יוגורט, את עשבי התיבול, גרידת לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח אורז ומערבבים שוב.
-
03.
מרפדים את התבנית בשכבה של עלי גפן כשהעלים מכסים את הדפנות ובולטים החוצה מהתבנית. מברישים את העלים במעט שמן זית, מניחים עליהם את המלית, מיישרים ומהדקים מעט. מקפלים את עלי הגפן הבולטים על המילוי, מכסים בשכבת עלים נוספת כך שכל המילוי יהיה מכוסה, ומברישים בשמן זית.
-
04.
אופים כ-30 דקות עד שהמילוי יציב, מוצאים מהתנור ומניחים בצד להתקררות. הופכים על צלחת הגשה, בוזקים צנוברים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם יוגורט.
טיימר מופעל