עוגת עלי גפן – מנה אלגנטית לחג השבועות | השף הלבן

עוגת עלי גפן

עוגת עלי גפן אלגנטית במילוי של בצלים, יוגורט ועשבי תיבול שתשדרג את שולחן השבועות שלכם. אפרת ליכטנשטט עם מתכון מרשים וקל להכנה שחייבים להכין בחג הקרוב.

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

  • 20-30 עלי גפן טריים חלוטים 10 דקות במים רותחים או משומרים - שטופים ומסוננים
להגשה:
  • צנוברים קלויים
  • יוגורט תנובה טבעי 3%
להברשה:
  • שמן זית
למלית:
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים קלופים קצוצים דק
  • 3 כפות צנוברים קלויים קלות
  • 2 גביעי 200 מ"ל (סה"כ 400 מ״ל) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 2 כפות נענע קצוצה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות כוסברה קצוצה
  • גרידה קליפת לימון מלימון אחד
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח אורז
גודל תבנית: מחבת חסינת חום בקוטר 18-20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית בשמן זית.

  • 02.

    המילוי: מחממים 2 כפות שמן במחבת בינונית, מטגנים את הבצלים כרבע שעה עד שהם רכים ומעט שחומים, מצננים מעט ומעבירים לקערה. מוסיפים צנוברים, יוגורט, את עשבי התיבול, גרידת לימון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח אורז ומערבבים שוב.

  • 03.

    מרפדים את התבנית בשכבה של עלי גפן כשהעלים מכסים את הדפנות ובולטים החוצה מהתבנית. מברישים את העלים במעט שמן זית, מניחים עליהם את המלית, מיישרים ומהדקים מעט. מקפלים את עלי הגפן הבולטים על המילוי, מכסים בשכבת עלים נוספת כך שכל המילוי יהיה מכוסה, ומברישים בשמן זית. 

  • 04.

    אופים כ-30 דקות עד שהמילוי יציב, מוצאים מהתנור ומניחים בצד להתקררות. הופכים על צלחת הגשה, בוזקים צנוברים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם יוגורט.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.