מתכון חצילים אפויים ממולאים גבינה | השף הלבן

חצילים אפויים ממולאים גבינה

חצילים אפויים וממולאים בחצילים וגבינת כנען, תוספת עשירה וטעימה לכל ארוחה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חצילים אפויים ממולאים גבינה

המרכיבים ל6 מנות:

  • 3 חצילים גדולים
  • 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת 'השף הלבן'
  • צרור פטרוזיליה או כוסברה טרייה וקצוצה
  • 2/3 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום גבוה של 190 מעלות.

  • 02.

     חוצים את החצילים לשניים לאורכם. שני חצאים מברישים בשמן זית, ממליחים ואופים בתנור כחצי שעה, עד שהחצילים מתרככים מבפנים.

  • 03.

     מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים מעט מבשר החציל ומניחים בצד עד השימוש.

  • 04.

    את שני החצאים שנותרו חותכים לקוביות קטנות, מפזרים מעל כפית מלח ומניחים בצד ל-5 דקות. מעבירים את הקוביות לתבנית תנור מרובעת ומרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים בתנור כ-15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מפוררים בקערה את גבינת הכנען, מוסיפים את קוביות החצילים והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות.

  • 06.

    ממלאים את חצאי החציל האפויים בתערובת הגבינה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(90)