חצילים אפויים ממולאים גבינה
חצילים אפויים וממולאים בחצילים וגבינת כנען, תוספת עשירה וטעימה לכל ארוחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 3 חצילים גדולים
- 1 חבילה (500 גרם) גבינת כנען מסדרת 'השף הלבן'
- צרור פטרוזיליה או כוסברה טרייה וקצוצה
- 2/3 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום גבוה של 190 מעלות.
-
02.
חוצים את החצילים לשניים לאורכם. שני חצאים מברישים בשמן זית, ממליחים ואופים בתנור כחצי שעה, עד שהחצילים מתרככים מבפנים.
-
03.
מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מוציאים מעט מבשר החציל ומניחים בצד עד השימוש.
-
04.
את שני החצאים שנותרו חותכים לקוביות קטנות, מפזרים מעל כפית מלח ומניחים בצד ל-5 דקות. מעבירים את הקוביות לתבנית תנור מרובעת ומרופדת בנייר אפייה. מברישים בשמן זית ואופים בתנור כ-15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
טיימר מופעל
-
05.
מפוררים בקערה את גבינת הכנען, מוסיפים את קוביות החצילים והפטרוזיליה ומערבבים בעדינות.
-
06.
ממלאים את חצאי החציל האפויים בתערובת הגבינה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים