שקשוקה מוקרמת | השף הלבן

שקשוקה מוקרמת

משדרגים את השקשוקה בקלות והופכים אותה לתענוג אמיתי

מאת: עורך אתר השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה מוקרמת

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל אדום חריף - לבחירה
  • 1 כוס תרד קצוץ - לבחירה
  • 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
  • 8 ביצים
  • 100 גרם פתיתי עמק 28%
  • מלח, פלפל גרוס
  • לקישוט: פטרוזליה קצוצה – לבחירה
גודל תבנית: מחבת בקוטר 26-28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות   הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים תרד ומתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן  את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.

  • 05.

    מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות  עד שהחלבון וחלק מהחלמון       מתייצבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    זורים מלח ופלפל גרוס. מפזרים פטרוזליה ומגישים מיד.מחפשים עוד מתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!  

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.