שקשוקה מוקרמת
משדרגים את השקשוקה בקלות והופכים אותה לתענוג אמיתי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום חריף - לבחירה
- 1 כוס תרד קצוץ - לבחירה
- 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 8 ביצים
- 100 גרם פתיתי עמק 28%
- מלח, פלפל גרוס
- לקישוט: פטרוזליה קצוצה – לבחירה
גודל תבנית: מחבת בקוטר 26-28 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים תרד ומתבלים במלח ופלפל.
-
04.
יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.
-
05.
מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
טיימר מופעל
-
06.
זורים מלח ופלפל גרוס. מפזרים פטרוזליה ומגישים מיד.מחפשים עוד מתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!
הכנת? כאן מדרגים