קוביית פטה חלומית עם קראנץ פיסטוקים ושקדים בלווי רוטב יוגורט ורדים אותנטי
השף חיים קלדרון ממסעדת קלדרון משתפף אותנו במתכון מדליק ומהיר הכנה לקוביית פטה מטוגנת עם ציפוי פריך של פיצוחים ורוטב יוגורט ורדים. רעיון נפלא למנה ראשונה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דרור עינב
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4:
- 1 קופסה פטה כבשים 20% "פיראוס", חתוכה ל 4 פרוסות שוות
- 100 גרם פיסטוקים
- 100 גרם שקדים
- שמן קנולה לטיגון
- מלח גס
לרוטב:
- 1/2 כוס יוגורט עיזים לשתייה "פיראוס"
- 1/2 כוס ריבת ורדים
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים בעזרת מכתש ועלי את הפיסטוקים והשקדים עם מעט מלח גס לפירורים. חשוב להקפיד שהתערובת דקה אך לא אחידה.
-
02.
מורחים בעדינות את הגבינה בשמן ומצפים בתערובת הפיצוחים.
-
03.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגניחם את פרוסות הגבינה המצופות עד להזהבה משני הצדדים.
-
04.
מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים יוגורט עזים לשתייה בטעם טבעי עם ריבת ורדים.
-
05.
מניחים בצלחת ההגשה, שופכים את הרוטב הקר מעל ובתיאבון – מומלץ להגיש חם!
הכנת? כאן מדרגים