צ'אדי- לביבות גרוזיניות
המתכון הקלאסי ללביבות עשויות מקמח תירס שאפשר לשלב עם גבינות מלוחות וסלט מרענן לארוחת ערב משפחתית
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 לביבות:
- 2 כוסות קמח תירס מנופה.
- 1 כוס קמח לבן מנופה.
- 2 ביצים.
- 2 כוסות מים פושרים.
- קורט מלח.
- 250 גרם גבינה מלוחה(חמד,ברינזה,בולגרית,צפתית).
- 20 גרם שמרים/שמרית.
- 1 כוס שמן קנולה לטיגון.
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח ומלח ויוצרים באמצע גומה.
-
02.
מוסיפים ביצים,מים ושמרים ומתחילים ללוש בצק.
-
03.
מפוררים גבינה ומוסיפים. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך מאוד.
-
04.
מחממים מחבת ויוצקים רבע כוס שמן.
-
05.
בעזרת כף גדולה מרימים את הבצק ומניחים בשמן החם.
-
06.
מטגנים משני הצדדים עד שיזהבו (אש בינונית).
-
07.
מוסיפים שמן לפני שמניחים עוד לביבות במחבת.
-
08.
מוסיפים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג. הערה: את הלביבות מכינים גם בלי גבינה ואז מוסיפים יותר מלח..1/2כפית.
הכנת? כאן מדרגים