מתכון פריטטה לארוחת בוקר | השף הלבן

פריטטה

פריטטה לארוחת בוקר

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה

המרכיבים ל20 מנות:

  • 1 כף חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 2 קישואים בינוניים מרוסקים גס
  • 1 כרישה פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 שן שום מעוכה
  • 8 ביצים טרופות
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 40 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1 כף פולנטה (קמח תירס)
  • 2 כפיות עלי נענע טריים קצוצים
  • מלח
  • פלפל
לזריה
  • 1 כף פולנטה
  • 2 כפות גבינת פטה מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים מחבת טפלון במעט שמן זית.

  • 02.

    בסיר קטן ממיסים את החמאה ושארית השמן, מאדים את הכרישה, הקישואים והשום, תוך כדי ערבוב, מכסים ומבשלים עד שהירקות מתרככים, מורידים מהאש ומצננים.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים ביצים, שמנת מתוקה, גבינת פרמזן, גבינת פטה וכף פולנטה, מוסיפים את הירקות, את הנענע הטרייה ומתבלים בפלפל ומעט מלח.

  • 04.

    מחממים את מחבת הטפלון על האש ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים והירקות. מפזרים מלמעלה כף פולנטה ופרורי גבינת פטה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות.

  • 05.

    אופים כ 40 דקות או עד שהביצים מתייצבות ומשחימות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מצננים וקורצים לבבות בעזרת החותכן. מגישים חם, פושר או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(83)