פריטטה ים תיכונית עם גבינת פטה
ארוחת ערב מושלמת בקלי קלות – פריטטה עשירה עם פלפלים קלויים, קישואים וגבינת פטה כבשים.

המרכיבים ל 2-3:
- 2-3 כפות שמן זית
- בצל גדול, חצוי ופרוס
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 צנצנת פלפלים קלויים, חתוכים לרצועות
- 2 קישואים פרוסים דק
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3-4 ביצים טרופות
- 50 מ"ל חלב "תנובה"
- 100-150 גרם גבינת פטה כבשים פיראוס 5% "פיראוס" חתוכה לקוביות קטנות
- מעט פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
- 
								01.
								מחממים תנור ל-175 מעלות. 
- 
								02.
								מחממים שמן זית במחבת רחבה (המתאימה גם לתנור) על להבה בינונית-גבוהה. 
- 
								03.
								מוסיפים פנימה בצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. 
- 
								04.
								מוסיפים שום, פלפלים וקישואים ומטגנים במשך כ-4-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהירקות מתחילים להתרכך מעט. טיימר מופעל
- 
								05.
								מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. 
- 
								06.
								טורפים יחד ביצים וחלב ויוצקים על גבי הירקות. 
- 
								07.
								מוסיפים גבינה ופטרוזיליה מעל וממשיכים לטגן עוד כ-1-2 דקות על להבה בינונית. טיימר מופעל
- 
								08.
								מסירים מהאש ומעבירים לתנור לאפייה של כ-10 דקות עד שהפריטטה מתייצבת. טיימר מופעל
- 
								09.
								מגישים חם לצד סלט ירוק ולחם. 
 
									

