פריטטה ביצים ותפוחי אדמה
נמאס מארוחת הבוקר המסורתית? מחפשים רעיון טעים לבראנץ'? במקום להכין חביתה, לכו על פריטטה ביצים עם תפוחי אדמה שמהווה ארוחה שלמה בפני עצמה.
המרכיבים ל6 מנות:
- 2 כפות שמן
- 15 גרם חמאת "תנובה"
- בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- 1 שמנת מתוקה לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 כף בזיליקום קצוץ
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 3 כפות גבינת גבע - פרמזן קולקשן מגוררת
- 8 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מטגנים את הבצל והשום עם החמאה והשמן במחבת גדולה וגבוהה, עד אשר מתחיל להזהיב קצת.מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים וקצת מלח ופלפל שחור, ומטגנים עוד 3 דקות על אש בינונית גבוהה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור לחום של190 מעלות.
-
03.
מערבלים את הביצים עם השמנת המתוקה, הבזיליקום, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפרמזן בעזרת מטרף ידני ומתבלים לפי הטעם.
-
04.
שופכים את הביצים על תפוחי האדמהוהבצל המטוגנים קל, מערבבים היטב את התערובת, נותנים לה לעמוד כ-3-2 דקותעל אש גבוהה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה.
טיימר מופעל
-
05.
בודקים האם הביצים כבר בושלו על ידי נגיעה במרכז הפריטטה, ובמידה והפריטטה מתנגדת קצת וקופצנית זה סימן שהיא מוכנה.
-
06.
יש להוציא את המחבת מהתנור ולהעביר בעדינות את הפריטטה לצלחת גדולה שלא תישבר.