מתכון פריטטה ביצים ותפוחי אדמה | השף הלבן

פריטטה ביצים ותפוחי אדמה

נמאס מארוחת הבוקר המסורתית? מחפשים רעיון טעים לבראנץ'? במקום להכין חביתה, לכו על פריטטה ביצים עם תפוחי אדמה שמהווה ארוחה שלמה בפני עצמה.

מאת: איריס מאיר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פריטטה ביצים ותפוחי אדמה

המרכיבים ל6 מנות:

  • 2 כפות שמן
  • 15 גרם חמאת "תנובה"
  • בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים גס
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 שמנת מתוקה לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות גבינת גבע - פרמזן קולקשן מגוררת
  • 8 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הבצל והשום עם החמאה והשמן במחבת גדולה וגבוהה, עד אשר מתחיל להזהיב קצת.מוסיפים את תפוחי האדמה המגוררים וקצת מלח ופלפל שחור, ומטגנים עוד 3 דקות על אש בינונית גבוהה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מחממים תנור לחום של190 מעלות.

  • 03.

    מערבלים את הביצים עם השמנת המתוקה, הבזיליקום, הבצל הירוק, הפטרוזיליה והפרמזן בעזרת מטרף ידני ומתבלים לפי הטעם.

  • 04.

    שופכים את הביצים על תפוחי האדמהוהבצל המטוגנים קל, מערבבים היטב את התערובת, נותנים לה לעמוד כ-3-2 דקותעל אש גבוהה ומעבירים לתנור ל-20 דקות אפייה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    בודקים האם הביצים כבר בושלו על ידי נגיעה במרכז הפריטטה, ובמידה והפריטטה מתנגדת קצת וקופצנית זה סימן שהיא מוכנה.

  • 06.

    יש להוציא את המחבת מהתנור ולהעביר בעדינות את הפריטטה לצלחת גדולה שלא תישבר.

הכנת? כאן מדרגים
(158)