פרוטליה - אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית | השף הלבן

פרוטליה – אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית

הפרוטליה היא בין חביתה לפשטידה שאפשר לאכול חם או קר. מושלמת לארוחת ערב, לארוחת צהריים קלה ולפיקניק.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פרוטליה - אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 6:

  • 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
  • 6 ביצים
  • 3 כפות שמנת מתוקה או חלב "תנובה"
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 מיכל (110 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ 1 ס"מ. טורפים בקערה ביצים, חלב או שמנת, פטרוזיליה ו 3/4 מכמות פתיתי הבולגורית, 1/2 כפית מלח ופלפל.

  • 02.

    מחממים תנור ל 190 מעלות. מחממים שמן במחבת ומנמיכים להבה. מניחים בצפיפות שכבת פרוסות תפוח אדמה ובוזקים מעט מלח ופלפל. יוצקים כ 2/3 מבלילת הביצים והגבינה. מניחים עוד שכבת תפוחי אדמה ויוצקים את יתרת הבלילה. בוזקים את יתרת הגבינה. מכסים, מגבירים ללהבה בינונית ומטגנים עוד כ 5 דקות עד שהתחתית מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים את המחבת לתנור לכ 10 דקות עד שבלילת הביצים מוכנה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.