פרוטליה – אומלט עם תפוחי אדמה ופתיתי בולגרית
הפרוטליה היא בין חביתה לפשטידה שאפשר לאכול חם או קר. מושלמת לארוחת ערב, לארוחת צהריים קלה ולפיקניק.

המרכיבים ל 6:
- 4 תפוחי אדמה גדולים מבושלים וקלופים
- 6 ביצים
- 3 כפות שמנת מתוקה או חלב "תנובה"
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
- 1/2 מיכל (110 גרם) פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
- מלח, פלפל
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ 1 ס"מ. טורפים בקערה ביצים, חלב או שמנת, פטרוזיליה ו 3/4 מכמות פתיתי הבולגורית, 1/2 כפית מלח ופלפל.
-
02.
מחממים תנור ל 190 מעלות. מחממים שמן במחבת ומנמיכים להבה. מניחים בצפיפות שכבת פרוסות תפוח אדמה ובוזקים מעט מלח ופלפל. יוצקים כ 2/3 מבלילת הביצים והגבינה. מניחים עוד שכבת תפוחי אדמה ויוצקים את יתרת הבלילה. בוזקים את יתרת הגבינה. מכסים, מגבירים ללהבה בינונית ומטגנים עוד כ 5 דקות עד שהתחתית מזהיבה.
טיימר מופעל
-
03.
מעבירים את המחבת לתנור לכ 10 דקות עד שבלילת הביצים מוכנה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל