סיגר מלבי מטוגן
שידוך משמיים של מתוק ופריך – סיגר מטוגן ממולא בקרם מלבי חלומי עם בסיס קרם קוקוס עשיר. כל ביס הוא חוויה: קודם טובלים את הסיגר ברוטב מלבי, ואז מגלגלים אותו בפיסטוקים קצוצים וקוקוס לבן, והשילוב פשוט מושלם. הקינוח הזה משלב טעמים מהמזרח התיכון עם טוויסט מיוחד, קל להכנה ומרשים למראה. מתאים לכל אירוע, ויוסיף טעם מתוק ומרגש לכל ארוחה.
המרכיבים ל8-12 מנות:
- חבילת דפי סיגר למילוי (כ-20 יחידות)
- שמן לטיגון הסיגר (שמן חצי עמוק)
- לדבק של הסיגר: רבע כוס מים, רבע כוס קמח
- 2 חבילות קרם קוקוס השף הלבן (800 מ"ל)
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 100 גרם קורנפלור (3/4 כוס)
- כף מי ורדים (לא חובה אך מומלץ)
- רוטב/סירופ למלבי (ניתן להמיר ברוטב פירות יער)
- קוקוס לבן
- פיסטוקים קצוצים או טחונים
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר רחב נחמם את קרם הקוקוס עד לרתיחה קלה.
-
02.
ננמיך את האש.
-
03.
בקערה נפרדת נערבב את הסוכר עם הקורנפלור היטב.
-
04.
נוסיף את תערובת הסוכר לקרם הקוקוס, נערבב היטב עם מטרפה ונגביר מעט את האש.
-
05.
נבשל כשתי דקות עד להסמכת הקרם.
-
06.
נעביר את הקרם לקערה, נעטוף בניילון נצמד ונקרר היטב.
-
07.
לאחר הקירור "נפתח" את הקרם עם מטרפה או עם מיקסר עם וו גיטרה לקרם חלק ונעביר לשק זילוף (ניתן לעבוד גם עם כף).
-
08.
לדבק של הסיגר נערבב מים וקמח עד לקבלת עיסת רכה ולא בצקית.
-
09.
נניח את דף הסיגר, נזלף פס מהמילוי מלבי (לא להגזים עם כמות המילוי, אחרת לא נצליח לטגן את הסיגר כראוי), נקפל את הקצוות מימין ומשמאל פנימה ונגלגל לסיגר, בטרם הסגירה נבריש בדבק שהכנו מראש ונשלים את הסגירה כך שהסיגר יהיה אטום.
-
10.
במחבת נחמם שמן בגובה של כ 3-4 ס"מ. נכניס קיסם ואם נוצרות בועות סביבו סימן שהשמן מספיק חם.
-
11.
נטגן את הסיגרים עד להזהבה, נעביר אותם לרשת טיגון. חשוב מאוד לטגן בשמן חם מאוד ולקבל צבע במהירות אחרת המלית מתחממת יתרת על המידה ומתחילה "לברוח מהסיגר אל תוך השמן".
-
12.
נגיש לצד רוטב מלבי, קוקוס ופיסטוק.