"סושי" טורטייה מגולגלת - מיוחד וחגיגי! | השף הלבן

"סושי" טורטייה מגולגלת

כמה קל להכנה, ככה טעים ומרשים.

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8 רולים:

  • 8 טורטיות גדולות
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון חלפיניו
  • 1/2 חבילה (50 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן השף הלבן
  • 1 כוס (100 גרם) פתיתי בולגרית - חדש מפיראוס
  • 150 גרם (1/2 1 כוסות) גליל - רוקפור תנובה או גבינת חמד פיראוס מפוררת
לאנטיפסטי:
  • 2 קישואים פרוסים לאורכם
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
  • 2 פלפלים כתומים חתוכים לרצועות
  • 4 בצלים סגולים חתוכים לשמיניות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף מלח גס
  • לציפוי:
  • 2 כוסות (200 גרם) פירורי פנקו
  • 2 כפות שמן
  • 100 גרם חמאה מלוחה תנובה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-210 מעלות במצב גריל. מפזרים את הירקות בתבנית בשכבה אחת, מזלפים את שמן הזית ומתבלים במלח הגס. צולים 12-8 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. מצננים כ-10 דקות ומעבירים למקרר.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מערבבים את פירורי הפנקו עם השמן, משטחים בתבנית וקולים 7-6 דקות, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    מורחים פס של גבינת שמנת במרכז אחת מהטורטיות, מניחים מעליה מהאנטיפסטי ומפזרים פרמזן, פתיתי בולגרית ורוקפור. מקפלים את שולי הטורטייה מימין ומשמאל ומגלגלים לרול. יוצרים באותו אופן רולים נוספים.

  • 04.

    מברישים את הטורטיות בחמאה המלוחה המומסת וטובלים בפירורי הפנקו. פורסים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)