לביבות ירקות וגבינה | השף הלבן

מתכון בסיס ללביבות ירקות וגבינה

אינס ינאי משתפת אותנו במתכון בסיסי ללביבות נהדרות ורכות עם מגוון ירקות שניתן להחליף לפי טעם אישי. כאן בחרנו תערובות שונות עם מנגולד, פלפלים ובטטה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלו גתיק אוכל

המרכיבים ל 10-15:

רכיבים ללביבות:
  • 2 כוסות מנגולד או תרד מאודה קצוץ 2 בטטות גדולות מבושלות קלופות 3 קישואים מגוררים וסחוטים מהנוזלים קוביות פלפלים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 200 גרם גבינת כנען "השף הלבן"
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס ירק קצוץ: פטרוזיליה בזיליקום
  • שמן קנולה לטיגון
רכיבים למטבל:
  • 1 גביע יוגורט BIO 3% "תנובה"
  • 1 סלק טרי מגורר דק כולל הנוזלים שלו
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    לנוחות ההכנה, מכינים מראש את כל המצרכים ללביבות.

  • 02.

    מערבבים בקערה את הגבינה עם הביצים, המלח והפלפל. מחלקים את התערובת לשלוש קערות נפרדות לשלושה סוגים של לביבות (ניתן לחלק לפחות, תלוי בסוגי הלביבות שאתם מעוניינים להכין).

  • 03.

    מוסיפים לכל קערה את הירק הנבחר. מערבבים היטב את התערובות עם הירקות. 

  • 04.

    מוסיפים שליש מהקמח לכל קערה ומערבבים שוב.

  • 05.

    מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה- אין צורך בשמן עמוק. מניחים כף מהמלית על המחבת ומשטחים מעט.

  • 06.

    מטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מערבבים את מרכיבי המטבל יחד ומגישים ליד הלביבות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.