מתכון מלאווח במילוי לצ'ו טונה | השף הלבן

מלאווח במילוי לצ'ו טונה

כשהאוכל התימני יוצא לדואט עם הגורמה האיטלקי

מאת: לאה רינד
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מלאווח במילוי לצ'ו טונה

המרכיבים ל 6 מנות תבנית פאי בקוטר 22ס"מ:

  • חבילת מלאווח
  • קופסת טונה
  • שמן / שמן זית
  • 2 בצל
  • 2 עגבניות
  • זיתים - לבחירה
  • פטריות - לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • מעט כמון
לאפיה
  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום לפיזור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים מעט את המלאווח עד למצב שניתן לחתוך אותו ולקפל אותו, אך שלא יהיה רך מידי כדי שלא ידבק.

  • 02.

    בינתים מכינים את המילוי:

  • 03.

    חותכים את הבצל והעגבניות לריבועים קטנים.

  • 04.

    משמנים מחבת ומטגנים את הבצל. כאשר הוא זהוב מוסיפים את העגבניות תוך כדי ערבוב מידי פעם. הטיגון נעשה על אש נמוכה כדי שהלצ'ו יוכל להיטגן הרבה ולהתרכך מבלי להישרף.

  • 05.

    לאחר כמה דקות מוסיפים את הזיתים והפטריות ושוב - תוך כדי ערבוב מתמיד מידי פעם.

  • 06.

    מתבלים במלח, פלפל וכמון - ומשפרים לפי הטעם. כאשר העגבניות רכות והלצ'ו ערב לחיך- הוא מוכן. מכבים את האש ומקררים

  • 07.

    כעת ממלאים את המלאווח:מניחים כמה כפות מהלצ'ו בצד אחד של המלאווח (לא הרבה מידי שלא יגלוש באפיה / בטיגון).

  • 08.

    סוגרים את המלאווח לחצי, כך שמתקבלת צורה של חצי עיגול, ומהדקים היטב בצדדים.

  • 09.

    לטיגון: טגנו במחבת משומן משני הכיוונים עד להשחמה.

  • 10.

    לאפיה: מרחו מהביצה הטרופה מעט על המלאווח מצידו העליון ופזרו שומשום. שימו בתבנית משומנת או עם ניר אפיה, ואפו על חום 180 מעלות עד שהמלאווח מוכן.  

הכנת? כאן מדרגים
(68)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.