מתכון מופלטה | השף הלבן

מופלטה במילוי גבינות

איך אתם אוהבים את המופלטה שלכם? מתכון מנצח למופלטה במילוי גבינות שתגנוב את כל ההצגה במימונה הקרובה

מאת: אוסנת שמעון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מופלטה במילוי גבינות

המרכיבים ל20 מנות:

  • קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות (שטוחות) סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
  • 1 גביע קוטג' של תנובה
  • 250 גרם גבינת פטה פיראוס (כבשים) מגורדת
  • מעט פלפל שחור
  • מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
  • לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים ושומשום לפיזור.

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בתחתית הקערה את המלח מעליו את הקמח המנופה ואז את הסוכר והשמרים והמים במיקסר עם וו הלישה, לשים כ8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומניחים על השיש לנוח כמה דקות.

  • 04.

    מתחילים עם הכדור הראשון, מחלקים אותו לשנים, שמים שמן על השיש ופותחים את שני העיגולים כמו מופלטה.

  • 05.

    שמים במרכז המופלטה כף מהמילוי ולוקחים את המופלטה השנייה ומניחים מעל, מקפלים את כל הצדדים כלפי פנים והופכים ומניחים על תבנית מרופדת.

  • 06.

    מכינים ככה את כל הכמות 

  • 07.

    מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום אפשר גם אגוזים קצוצים ומכניסים לתנור כ30 דקות או עד שהמאפה זהוב.  

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(162)