לביבות תרד וגבינות
רכות מבפנים ופריכות מבחוץ – מושלמות לאירוח וגם לפיקניק אביבי.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 יחידות:
- 1 שקית עלי תרד מוקפאים 'סנפרוסט' מופשרים וסחוטים (800 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ גס
- 2 ביצים
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 150 גרם גבינת מוצרלה קולקשן, מגוררת
- 125 גרם (1/2 קובייה) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת גס
- מלח, פלפל שחור, גרוס
- להגשה:
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה" או קרם פרש "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית - גבוהה, מוסיפים שמן, תרד ובצל ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה עד הזהבת הבצל, מעבירים לקערה ומצננים.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים ביצים, פירורי לחם, גבינות, מלח ופלפל ומערבבים.
-
03.
מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס"מ. יוצרים לביבות פחוסות, מטגנים משני הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
-
04.
מגישים חם עם שמנת חמוצה.
הכנת? כאן מדרגים