לביבות תפוחי עץ
עוד גרסה מתוקה ומפנקת ללביבות והפעם עם תפוחי עץ!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל15 יחידות:
- 3 תפוחי עץ ירוקים, קלופים, ללא הליבה ומגורדים במעבד מזון או פומפיה
- 2 ביצים
- ½ כוס חלב "תנובה"
- ¾ כוס קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- ¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
- קורט מלח
- 2 כפות סוכר
- חמאת "תנובה", לטיגון
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה קטנה מניחים את הביצים והחלב וטורפים היטב.
-
02.
בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט, קורט מלח וסוכר ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים את תערובת הביצים והחלב לקערת הרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תפוחי העץ המגורדים ומערבבים.
-
04.
מחממים מחבת מעל חום בינוני וממיסים מעט חמאה. 'מפילים' כפות גדושות מהבלילה ומשטחים מעט. מטגנים עד שהתחתית מקבלת גוון שזוף לפני שהופכים לטיגון הצד השני, 3-2 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים לצלחת, מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים