מתכון ללביבות מתפוחי עץ ירוקים | השף הלבן

לביבות תפוחי עץ

עוד גרסה מתוקה ומפנקת ללביבות והפעם עם תפוחי עץ!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי עץ
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל15 יחידות:

  • 3 תפוחי עץ ירוקים, קלופים, ללא הליבה ומגורדים במעבד מזון או פומפיה
  • 2 ביצים
  • ½ כוס חלב "תנובה"
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • ¼ כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
  • קורט מלח
  • 2 כפות סוכר
  • חמאת "תנובה", לטיגון
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מניחים את הביצים והחלב וטורפים היטב.

  • 02.

    בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, קינמון, אגוז מוסקט, קורט מלח וסוכר ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים את תערובת הביצים והחלב לקערת הרכיבים היבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את תפוחי העץ המגורדים ומערבבים.

  • 04.

    מחממים מחבת מעל חום בינוני וממיסים מעט חמאה. 'מפילים' כפות גדושות מהבלילה ומשטחים מעט. מטגנים עד שהתחתית מקבלת גוון שזוף לפני שהופכים לטיגון הצד השני, 3-2 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מעבירים לצלחת, מפדרים באבקת סוכר ומגישים מיד.  

הכנת? כאן מדרגים
(217)