מתכון לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות | השף הלבן

לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

מתכון נפלא ללביבות אפויות שוודאי יכנסו לתפריט הקבוע שלכם, בריא וללא טיגון

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות

המרכיבים ל15 מנות:

  • 1 בטטה בינונית, קלופה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
  • 5 כפות קמח
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק)
  • 3 ביצים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל לבן
  • כפית שמן קנולה לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים את הבטטה למחית (במועך להכנת פירה או במזלג).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    במקביל, מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.

  • 03.

    מגררים דק את תפוחי האדמה במעבד מזון או בפומפייה.

  • 04.

    מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

  • 05.

    מערבבים בקערה את הבטטה עם תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים, הקמח, הבצל המטוגן, עשבי התיבול, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    לוקחים בידיים נקיות ויבשות מעט מהתערובת וסוחטים מעט מהנוזלים לכלי נפרד. יוצרים לביבות מהתערובת הסחוטה ומניחים אחת ליד השנייה על התבנית.

  • 07.

    מכניסים לתנור ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(366)