לביבות תפוחי אדמה ובטטה אפויות
מתכון נפלא ללביבות אפויות שוודאי יכנסו לתפריט הקבוע שלכם, בריא וללא טיגון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל15 מנות:
- 1 בטטה בינונית, קלופה
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים
- 5 כפות קמח
- 1 בצל קטן, קצוץ
- עשבי תיבול קצוצים (כגון פטרוזיליה, עירית, בצל ירוק)
- 3 ביצים
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל לבן
- כפית שמן קנולה לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים בסיר. מוסיפים את הבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות עד שהיא מתרככת. מסננים ומועכים את הבטטה למחית (במועך להכנת פירה או במזלג).
טיימר מופעל
-
02.
במקביל, מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
-
03.
מגררים דק את תפוחי האדמה במעבד מזון או בפומפייה.
-
04.
מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
-
05.
מערבבים בקערה את הבטטה עם תפוחי האדמה. מוסיפים את הביצים, הקמח, הבצל המטוגן, עשבי התיבול, המלח והפלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
06.
לוקחים בידיים נקיות ויבשות מעט מהתערובת וסוחטים מעט מהנוזלים לכלי נפרד. יוצרים לביבות מהתערובת הסחוטה ומניחים אחת ליד השנייה על התבנית.
-
07.
מכניסים לתנור ואופים במשך 30 עד 40 דקות, עד שהלביבות מזהיבות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים