לביבות זוקיני וגבינת פטה כבשים עם סלסה עגבניות טריות
מי אמר שחייבים להכין לביבות מתפוחי אדמה דווקא? ולמה לטגן לביבות בשמן עמוק, כשאפשר לטגן לביבות נהדרות של קישואים וגבינה במעט מאוד שמן זית?
המרכיבים ל12 לביבות בקוטר 12 ס"מ – 6 מנות:
- ללביבות: 250 גרם זוקיני (קישוא ירוק כהה אחד גדול)
- מלח
- 100 גרם פטה כבשים 20% פיראוס מגוררת גס
- 30 גרם גבינת גבע / פרמז'ן תנובה מגוררת דק
- 1 כף עלי ריחן (בזיליקום) קצוצים דק
- ½ כפית פלפל לבן טחון
- ½ כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
- ⅔ כוס (80 גרם) קמח
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- ½ כפית סוכר
- 2 ביצים גדולות
- ¼ כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
- 1 כף שמן זית + מעט שמן זית לטיגון
- לסלסה מעגבניות טריות:
- 2 עגבניות בינוניות אדומות ובשלות
- 2 כפיות שמן זית
- 5 עלי ריחן, קצוצים דק
- קורט שום גבישי
- קורט סוכר
- מלח
- פלפל לבן
הוראות הכנה:
-
01.
טיפ: אפשר להשתמש בפטה כבשים 5% של "פיראוס" במקום בפטה כבשים 20%.
-
02.
מגררים את הזוקיני על מגררת גסה לתוך קערה. בוזקים חצי כפית מלח, מערבבים ומשהים 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לקערה גבינות, ריחן, פלפל לבן, קליפת לימון ומיץ לימון ומערבבים היטב.
-
04.
בזמן ההשהיה מכינים את הסלסה. מרתיחים מים בסיר. חורצים שני חתכים מצטלבים בקליפה בתחתית כל עגבנייה, וחולטים את העגבניות במים הרותחים במשך דקה. מוציאים מהמים, ומסירים את הקליפה במשיכה. חותכים את העגבניות לרוחבן, ומסלקים את הגרעינים. קוצצים את העגבניות לקוביות, ומרסקים לרסק גס בממחה או במעבד מזון. מעבירים את הרסק למחבת קטנה, מוסיפים שמן, ריחן, שום גבישי, סוכר ומלח ופלפל לפי הטעם. מביאים לרתיחה, ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהסלסה מסמיכה מעט. מעבירים לקערית ושומרים להגשה.
טיימר מופעל
-
05.
מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ועם הסוכר לקערת ערבוב.
-
06.
מוסיפים את הביצים וטורפים לבלילה חלקה.
-
07.
מוסיפים חלב ושמן זית וטורפים היטב.
-
08.
מוסיפים לבלילה את תערובת הקישואים ומערבבים. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח לפי הטעם.
-
09.
מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע-הידבקות על להבה בינונית־נמוכה ומברישים אותה במעט שמן זית (כדי לטגן 2 לביבות יחד, משתמשים במחבת אחת גדולה, או ב־2 מחבתות קטנות בקוטר 12 ס"מ). מודדים כמות של 3 כפות (45 מ"ל) מתערובת הלביבות ויוצקים למחבת. משטחים מעט את הלביבה בגב כף. מטגנים במשך דקה בערך, עד שהשוליים נקרשים והצד התחתון משחים. הופכים ומטגנים במשך 45-30 שניות מהצד השני. מחליקים את הלביבות המוכנות לצלחת. משמנים שוב את המחבת לפני טיגון הלביבה הבאה. מגישים את הלביבות החמות עם סלסת העגבניות.