מתכון לביבות גבינה ובצל ירוק | השף הלבן

לביבות גבינה ובצל ירוק

מאכלים לשבועות, עוגות גבינה, פשטידות גבינה ועוד

מאת: ברכה פיש
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה ובצל ירוק

המרכיבים ל6 מנות:

  • 500 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
  • 100 גרם גבינת קולאז קצ'קבל מגוררת
  • 2-3 ביצים טרופות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 חב' בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 1 כוס קמח
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרפדים מסננת בבד כותנה, שמים במסננת את גבינת תנובה, מציבים את המסננת בקערה ומעבירים למקרר למשך 4 שעות או למשך לילה.

  • 02.

    שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה. מחממים במחבת שמן, יוצקים בעזרת כף גדולה מהתערובת לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על נייר סופג לספיגת עודף השמן. באותו אופן מכינים את שאר הלביבות.

  • 03.

    מגישים חם עם סלט ירוק ולחם טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(107)