שיפודי טופו ברוטב טריאקי | השף הלבן

שיפודי טופו ברוטב טריאקי

שיפודים טבעוניים עשירים בחלבון ליום העצמאות שכל אחד יאהב עם שילוב המושלם בין טופו ורוטב טריאקי ביתי שמכינים בקלות ובמהירות

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שיפודי טופו ברוטב טריאקי
צילום: בר פיירמן עיצוב: בר פיירמן

המרכיבים ל6-8 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
לרוטב:
  • ¼ כוס רוטב סויה
  • ¼ כוס סוכר חום
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 שן שום כתושה
  • ¼ 1 כוסות מים
תוספות:
  • צ׳ילי טרי קצוץ
  • חופן שומשום

הוראות הכנה:

  • 01.

    בעזרת סכין חדה חותכים את הטופו לאצבעות מלבניות עבות (6-8 מלבנים מחבילת טופו אחת)

  • 02.

    בסיר קטן מניחים את רוטב הסויה, הסוכר החום, השום וכוס מים ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    בקערית קטנה מערבבים קורנפלור עם רבע כוס מים קרים, מוסיפים לסיר, מערבבים ומבשלים על אש בינונית במשך 4-5 דקות עד להסמכה. מסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    משפדים כל מלבן טופו על שיפוד, מורחים את השיפודים בחצי מכמות הרוטב וצולים על המנגל או על מחבת פסים עד לצריבה.

  • 05.

    מורידים מהאש, מורחים ביתרת הרוטב, מקשטים בצ'ילי ושומשום ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(9)