שווארמה צמחונית | השף הלבן

שווארמה צמחונית

שחר ואורן הפכו את מנת השווארמה המפורסמת שלהם לצמחונית עם הסדרה הצמחונית של תנובה

מאת: שחר ואורן
פרווה סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שווארמה צמחונית

המרכיבים ל6 לאפות:

מרכיבים:
  • 3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
  • כפית שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית (50 מ״ל)
  • כוס מים (250 מל)
  • חבילת נתחים צמחוניים בטעם שווארמה מהסדרה הצמחונית של תנובה
  • קורנפלור לציפוי הנתחים
  • חצי כפית קארי
  • 3 כפות שמן זית
גודל תבנית: קערה גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים מכוס מים, מערבבים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.

  • 02.

    מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.

  • 04.

    מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.

  • 05.

    מחממים מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ועליה מניחים את העיגולים, 2 דקות מכל צד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    שווארמה:

  • 07.

    מפשירים את נתחי השווארמה הצמחונית ומצפים אותם בקורנפלור.

  • 08.

    מחממים שמן במחבת ומקפיצים את הנתחים ביחד עם הקארי (מומלץ) עד לקבלת נתחים זהובים מצופים במעטה פריך.

  • 09.

    סלט כרוב לבן:

  • 10.

    חצי כרוב חותכים לרצועות

  • 11.

    1.5 כפות חומץ

  • 12.

    כף שמן זית

  • 13.

    מיץ מחצי לימון

  • 14.

    חצי כפית מלח

  • 15.

    לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש

  • 16.

    סלט בצל סגול:

  • 17.

    2 בצלים סגולים בינוניים

  • 18.

    מיץ מחצי לימון

  • 19.

    חצי כפית מלח

  • 20.

    כף חומץ

  • 21.

    כף סומק

  • 22.

    לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש

הכנת? כאן מדרגים
(2)