שווארמה צמחונית
שחר ואורן הפכו את מנת השווארמה המפורסמת שלהם לצמחונית עם הסדרה הצמחונית של תנובה
המרכיבים ל6 לאפות:
- 3.5 כוסות קמח לחם (500 גרם)
- כפית שמרים יבשים
- כף סוכר
- כפית מלח
- רבע כוס שמן זית (50 מ״ל)
- כוס מים (250 מל)
- חבילת נתחים צמחוניים בטעם שווארמה מהסדרה הצמחונית של תנובה
- קורנפלור לציפוי הנתחים
- חצי כפית קארי
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים מכוס מים, מערבבים עם השמרים והסוכר ומניחים לחמש דקות.
-
02.
מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים עם וו לישה למשך 10 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל בצק חלק, רך ולח אך לא דביק.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים את הבצק בצד להתפחה של שעה ולאחריה מחלקים אותו לשישה כדורים שווים.
-
04.
מרדדים כל כדור לעיגול דק ורחב. אם הבצק מתנגד, תנו לו מנוחה של מספר דקות ותמשיכו ברידוד.
-
05.
מחממים מחבת רחבה רותחת עם מעט ספריי שמן ועליה מניחים את העיגולים, 2 דקות מכל צד.
טיימר מופעל
-
06.
שווארמה:
-
07.
מפשירים את נתחי השווארמה הצמחונית ומצפים אותם בקורנפלור.
-
08.
מחממים שמן במחבת ומקפיצים את הנתחים ביחד עם הקארי (מומלץ) עד לקבלת נתחים זהובים מצופים במעטה פריך.
-
09.
סלט כרוב לבן:
-
10.
חצי כרוב חותכים לרצועות
-
11.
1.5 כפות חומץ
-
12.
כף שמן זית
-
13.
מיץ מחצי לימון
-
14.
חצי כפית מלח
-
15.
לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש
-
16.
סלט בצל סגול:
-
17.
2 בצלים סגולים בינוניים
-
18.
מיץ מחצי לימון
-
19.
חצי כפית מלח
-
20.
כף חומץ
-
21.
כף סומק
-
22.
לערבב ולתת לנוח חצי שעה על השיש