קאונופידי טיגניטס - קציצות כרובית ופטה כבשים | השף הלבן

קאונופידי טיגניטס – קציצות כרובית ופטה כבשים

קציצות נהדרות, פריכות מבחוץ, רכות מתקתקות-מלוחות בזכות השילוב של כרובית ופטה. מעולות לפיקניק ועובדות מצוין גם בכריך

מאת: נעמה רן
קאונופידי טיגניטס - קציצות כרובית ופטה כבשים
צילום: נעמה רן
  • 1 ראש בינוני של כרובית נקיה מופרדת לפרחים
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס חלב "תנובה"
  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 100 גרם גבינת פטה כבשים 20% "פיראוס", מפוררת
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר את פרחי הכרובית, יוצקים מים רותחים עד 1/3 גובהם, מכסים ומבשלים על להבה גבוהה כ 10-12 דקות עד שהם מתרככים אך עדיין נגיסים. מסננים היטב ומצננים. טוחנים במעבד מזון בפולסים כך שהכרובית קצוצה או מגררים במגררת גסה.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    טורפים בקערה ביצים וחלב, מוסיפים את יתר המרכיבים למעט כרובית ופטה וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים כרובית ופטה ומערבבים עד פיזור אחיד.

  • 03.

    מחממים שמן בגובה 2 ס"מ במחבת. מניחים כף גדושה של עיסת הכרובית ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמשחים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר לצד צזיקי.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)