פתיתים עם קוביות טופו - מתכון זריז וטעים! | השף הלבן

פתיתים עם קוביות טופו צלויות והמון בצל שחום

אפילו הפתיתים לא ידעו שהם יכולים להיות כל כך טעימים! ארוחה נפלאה בקלי קלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פתיתים עם קוביות טופו צלויות והמון בצל שחום
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 4:

  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף סילאן/מייפל
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף שמן
  • 400 גרם (1 חבילה) פתיתים אפויים
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 4 בצלים, קלופים וחתוכים לחצאי טבעות
  • 1 כוס מים
  • 1-2 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כמון
  • להגשה:
  • כוסברה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        חותכים את הטופו לקוביות בגודל

  • 02.

    5 ס"מ. מערבבים בקערה את מיץ הלימון, הסילאן, הסויה והשמן, מערבבים פנימה את הטופו ומשרים במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

        מבשלים את הפתיתים לפי הוראות היצרן.

  • 04.

        מחממים מחבת גדולה ומקפיצים את הטופו כ-4-5 דקות עד להזהבה. מניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

        מוסיפים את השמן למחבת ומטגנים את הבצל במשך 30 דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים 1/4 כוס מים, מערבבים וממשיכים לטגן עד שהמים מתאדים. מוסיפים את שאר המים בהדרגה ומערבבים, עד שהבצל הופך לשחום לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

        לקראת סוף טיגון הבצל, כשנשארים ממש מעט נוזלים, מוסיפים את השום, הטופו והתבלינים. מערבבים ומטגנים עוד 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

        מגישים את הפתיתים עם ערימת ריבת הבצל והטופו וכוסברה קצוצה.הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו עם בזיליקום או פיקנטי.•    אם לא חייבים בצל ממש שחום, אפשר לקצר את זמן הטיגון שלו. 

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.