פלפל שושקה ממולא בטופו, אגוזי מלך ועשבי תיבול | השף הלבן

פלפל שושקה ממולא בטופו, אגוזי מלך ועשבי תיבול

הפלפלים עם השם הכי חמוד שיש! הפעם מוגשים קלויים ומתקתקים, ממולאים בתערובת טופו בסגנון פרובנס, אגוזי מלך ועשבי תיבול. מנה ראשונה מנצחת שמכינים בקלות

מאת: דניאלה נויפלד
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלפל שושקה ממולא בטופו
צילום: דניאלה נויפלד עיצוב: דניאלה נויפלד

המרכיבים ל5:

  • 8 פלפלי שושקה
  • 1 חבילת טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 1/2 גביע ממרח סויה בטעם טבעי "תנובה"
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 צרור עלי בזיליקום קצוצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם או פנקו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לפיזור מעל- 2 כפות שמן זית + 1 כף פירורי לחם/ פנקו

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים את פלפלי השושקה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום גבוה 25 דקות. אפשר להפוך את הפלפלים במחצית הזמן אך לא חובה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

        מוציאים את הפלפלים מהתנור ומעבירים בזהירות לכלי אטום - זה יכול להיות סיר עם מכסה או שקית ניילון קשורה, ומניחים לפלפלים להזיע בכלי האטום לפחות 10 דקות, כדי להקל על הקילוף שלהם. לאחר הצינון מקלפים את הפלפלים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

        מכינים את המלית - אל קערת ערבוב מגרדים במגררת גסה חבילת טופו בסגנון פרובנס, מוסיפים את יתר המרכיבים: ממרח סויה, אגוזי מלך קצוצים, עלי בזיליקום, פירורי לחם או פנקו, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

  • 04.

        לוקחים פלפל שושקה ובעזרת סכין חוצים אותו בזהירות לאורך. ממלאים 2-3 כפות מתערובת הטופו וסוגרים בחזרה. מניחים את הפלפל בתבנית מתאימה וחוזרים על הפעולה גם עבור יתר הפלפלים.

  • 05.

        מפזרים מעל הפלפלים הממולאים מעט פירורי לחם או פנקו לפריכות נוספת ומזלפים שמן זית.

  • 06.

        אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך 15 דקות. ניתן להגיש בכל טמפרטורה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)