פלאפל עדשים כתומות וטופו עם ירקות צלויים וטחינה
מתכון משודרג ועשיר בדברים טובים לפלאפל עדשים
פרווה
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם
עיצוב: דיאנה לידנר
המרכיבים ל60 כדורים:
פלאפל :
- 100 גרם טופו "תנובה" בטעם טבעי
- 1 כוס עדשים כתומות מושרות במים לשעה
- 20 גרם שומשום
- 1 כפית גדושה כמון
- 1 כפית מחוקה כורכום
- 3 שיני שום
- 1 בצל לבן קטן קלוף, חתוך לרבעים
- חצי צרור פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- פלפל
להגשה:
- כרובית צלויה
- גזר צלוי
- קישוא צלוי
- סלק צלוי
- טחינה
- שמן לטיגון עמוק
הוראות הכנה:
-
01.
מסננים את העדשים ומייבשים היטב בעזרת מגבת מטבח. מניחים במעבד מזון עם יתר רכיבי הפלאפל וטוחנים בפולסים למחית גסה. מצננים כחצי שעה, מכדררים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מחממים שמן לחום בינוני גבוהה ומטגנים עד להזהבה. מגישים חם עם ירקות צלויים וטחינה
הכנת? כאן מדרגים