פלאפל עדשים כתומות וטופו לצד ירקות קלויים וטחינה | השף הלבן

פלאפל עדשים כתומות וטופו עם ירקות צלויים וטחינה

מתכון משודרג ועשיר בדברים טובים לפלאפל עדשים

מאת: סבינה ולדמן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אמיר מנחם עיצוב: דיאנה לידנר

המרכיבים ל60 כדורים:

פלאפל :
  • 100 גרם טופו "תנובה" בטעם טבעי
  • 1 כוס עדשים כתומות מושרות במים לשעה
  • 20 גרם שומשום
  • 1 כפית גדושה כמון
  • 1 כפית מחוקה כורכום
  • 3 שיני שום
  • 1 בצל לבן קטן קלוף, חתוך לרבעים
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל
להגשה:
  • כרובית צלויה
  • גזר צלוי
  • קישוא צלוי
  • סלק צלוי
  • טחינה
  • שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את העדשים ומייבשים היטב בעזרת מגבת מטבח. מניחים במעבד מזון עם יתר רכיבי הפלאפל וטוחנים בפולסים למחית גסה. מצננים כחצי שעה, מכדררים כדורים בקוטר 3 ס"מ. מחממים שמן לחום בינוני גבוהה ומטגנים עד להזהבה. מגישים חם עם ירקות צלויים וטחינה

הכנת? כאן מדרגים
(0)