נתחי טופו צרובים בסלסה ירוקה חריפה | השף הלבן

נתחי טופו צרובים בסלסה ירוקה חריפה

רגע, עדיין לא ניסיתם להכין טופו?! לבת שי יש בשבילכם את המתכון המושלם לפעם הראשונה: נתחי טופו צרובים עם סלסה ירוקה. קל, טעים ופתרון מעולה להעשרת התפריט

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל2 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" עם בזיליקום או בטעם טבעי
  • שמן זית
לסלסה:
  • צרור עלי כוסברה
  • צרור שמיר
  • 3 גבעולי בצל ירוק
  • פלפל ירוק חריף
  • מיץ מחצי לימון
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • כפית מלח גס
  • ½ כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    פורסים את קוביית הטופו לפרוסות בעובי ס״מ.

  • 03.

    מעבירים את כל מרכיבי הסלסה לבלנד וטוחנים עד לקבלת משחה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

  • 04.

    מעבירים את נתחי הטופו לקערה עם סלסה ומשרים כרבע שעה לפחות.

  • 05.

    משפדים את הנתחים על שיפודים, מזלפים מעט שמן זית וצורבים על מחבת חמה עד לחריכה קלה.

  • 06.

    לאחר מכן, מתבלים במעט מלח גס ופלפל שחור ומגישים.

  • 07.

    מומלץ להגיש את הסלסה גם כמתבל לצד הנתחים לחיזוק הטעמים או לצד טחינה ביתית.

הכנת? כאן מדרגים
(16)