משולשי טופו על-האש | השף הלבן

משולשי טופו על-האש

מנה טעימה ומלאה בחלבון – מתכון למשולשי טופו במרינדה שאפשר להניח על המנגל ולהתפנק, עם טופו של תנובה ALTERNATIVE

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
משולשי טופו לעצמאות - השף הלבן
צילום: בת שי עוז

המרכיבים ל2-3 מנות:

מצרכים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • 6 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות רכז עגבניות
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • 2 כפות חומץ אורז/חומץ תפוחים
  • 4 שיני שום כתושות
  • כפית פפריקה מעושנת
  • 3/4 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    ננקז היטב את הטופו מנוזלים.

  • 02.

    את הנוזלים שנותרו נספוג בעזרת נייר סופג וטפיחות על הטופו.

  • 03.

    נפרוס את הטופו לארבע פרוסות בעובי ס״מ וכל פרוסה נחצה באלכסון למשולש, ונניח בצד על מגש או צלחת עם שוליים גבוהים.

  • 04.

    נאחד את כל רכיבי המרינדה יחד, נערבב היטב. נשפוך על משולשי הטופו ונדאג לכסות אותם היטב מכל כיוון. נעטוף בניילון נצמד ונשלח אותם למקרר לחצי שעה לפחות, בעדיפות ללילה שלם שיספגו את הרוטב.

  • 05.

    את משולשי הטופו שלנו ניתן להכין במחבת פסים משומנת בשמן זית או ישירות על המנגל. בזמן שאנו צורבים את הטופו מצד אחד, נבריש אותו במרינדה שנותרה בצידו השני, וכך שוב מצידו השני.

  • 06.

    נטגן את הטופו עד לסימני חריכה של פסים מכל כיוון, נוריד מהגריל, נתבל במלח ופלפל שחור ונבריש עוד קצת מהמרינדה.

  • 07.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(6)