מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס – ארוחה טבעונית לכל המשפחה
טופו קראנצ'י בשילוב תפוחי אדמה – ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות ותתאים לכל המשפחה!
המרכיבים ל6:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
- 300 גרם (1 קובייה) טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
- 5 כפות שמן זית
- 6-8 שיני שום, עם הקליפה
- 1/4 חבילה ענפי תימין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- סלט ירוק קטן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומשמנים.
-
02.
חותכים את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף, עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית.
-
03.
מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים למלבנים דקים.
-
04.
פותחים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים בפרוסות הטופו.
-
05.
שמים את תפוחי האדמה לתוך התבנית, מברישים היטב בשמן זית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מסדרים מסביב את שיני השום המעוכות וענפי תימין.
-
06.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מורידים את נייר הכסף, מברישים את תפוחי האדמה קלות ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים, והטופו נהיה קראנצ'י ושחום.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים מיד בליווי סלט ירוק קטן.