מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס | השף הלבן

מניפות תפוחי אדמה וטופו מתובל בסגנון פרובנס – ארוחה טבעונית לכל המשפחה

טופו קראנצ'י בשילוב תפוחי אדמה – ארוחה טבעונית נהדרת שמכינים בקלות ותתאים לכל המשפחה!

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נועה קנריק

המרכיבים ל6:

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים
  • 300 גרם (1 קובייה) טופו מתובל בסגנון פרובנס "תנובה"
  • 5 כפות שמן זית
  • 6-8 שיני שום, עם הקליפה
  • 1/4 חבילה ענפי תימין
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
הגשה:
  • סלט ירוק קטן

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה ומשמנים.

  • 02.

        חותכים את תפוחי האדמה בעזרת סכין חדה כמעט עד הסוף, עד 1/2 ס”מ לפני שמגיעים לתחתית.

  • 03.

        מסננים את הטופו, מייבשים בעזרת מגבות נייר וחותכים למלבנים דקים.

  • 04.

        פותחים בזהירות את פרוסות תפוחי האדמה וממלאים בפרוסות הטופו.

  • 05.

        שמים את תפוחי האדמה לתוך התבנית, מברישים היטב בשמן זית, ממליחים ומפלפלים בנדיבות. מסדרים מסביב את שיני השום המעוכות וענפי תימין.

  • 06.

        מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

        מורידים את נייר הכסף, מברישים את תפוחי האדמה קלות ברוטב שמצטבר בתחתית התבנית ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה רכים, והטופו נהיה קראנצ'י ושחום.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

        מגישים מיד בליווי סלט ירוק קטן. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)