גאלט טופו וירקות – טבעוני וחגיגי | השף הלבן

גאלט טופו וירקות (טבעוני פרווה)

גרסה טבעונית וחגיגית לגאלט הירקות הקלאסי והפעם עם טופו

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מאפה בצק עם טופו וירקות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

לבצק:
  • 1/3 2 כוסות (320 גרם) קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1 גביע (125 גרם) מעדן סויה BIO בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
  • כ-3 כפות מים קרים (45 מ”ל)
למילוי:
  • 3-2 כפות שמן זית
  • 1 כרשה גדולה פרוסה דק
  • עלים טריים מ-6 גבעולי תימין (להשאיר 2 גבעולים להגשה)
  • 3-2 שיני שום פרוסות
  • 150 גרם ברוקולי סנפרוסט מפורק לפרחים
  • 1/2 שקית (200 גרם) תחתיות ארטישוק סנפרוסט מופשרות חתוכות ל-6
  • 150 גרם טופו תנובה ALTERNATIVE עם בזיליקום - מפורק לנתחים קטנים
  • 1/2 כוס אפונת גינה סנפרוסט
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 גביע ממרח סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE
  • 1 כף שמן זית
לעיטור:
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 כף שמן זית לזילוף ולהברשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: מערבבים בקערה (או במעבד מזון) קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים שמן זית  ומערבבים-מפוררים לפירורי בצק. מוסיפים מעדן סויה ואת המים מוסיפים בהדרגה ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד, רך ולא דביק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.

  • 02.

    מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הכרשה והתימין כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, לריכוך ולהזהבה. מוסיפים שום וברוקולי וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.מוסיפים את פלחי הארטישוק והטופו, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות, עד שהירקות מתרככים מעט ומעמיקים צבע. מכבים את האש, מוסיפים את האפונה ומערבבים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מחממים את התנור ל-200 מעלות.

  • 04.

    מרכיבים את הגאלט: מניחים נייר אפייה על משטח העבודה ועליו את הבצק. מרדדים לעלה עגול בעובי כ-3 מ”מ.

  • 05.

    מורחים קרם סויה על הבצק כך שיישארו שוליים בעובי כ-5 ס”מ,  מניחים מעל את הירקות ומקפלים פנימה את שולי הבצק. מברישים את שולי הבצק בשמן זית ומזלפים מעט שמן זית על הירקות.

  • 06.

    מעבירים את המאפה עם נייר האפייה לתבנית תנור ואופים כ-35 דקות, עד שהבצק פריך ושחום. אם הירקות משחימים מדי, מניחים על המאפה נייר אלומיניום.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר מעט ומפזרים קליפת לימון מגוררת ותימין טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.