מתכון שקשוקה סלמון מעושן וגבינה | השף הלבן

שקשוקה סלמון מעושן וגבינה

אוהבים שקשוקה? קבלו רעיון לשקשוקה שונה מעט

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שקשוקה סלמון מעושן וגבינה

המרכיבים ל4 מנות:

  • 6 עגבניות בשלות
  • שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1/2 ס"מ של פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה אך מומלץ מאוד)
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 חבילת סלמון מעושן (להשיג במרכולים)
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביויות
  • 1/2 לימון
  • סוכר
  • 1/3 כוס מיץ עגבניות
  • 1 כף פפריקה בשמן
  • מלח
  • 200 גרם גבינת לבנה לאפיה
  • 4 ביצי משק כתומות (להשיג ברשתות השיווק)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים בעזרת סכין צר את שורש העגבניות וחותכים צורת איקס לא עמוק בבטן העגבניה.

  • 02.

    מעבירים את העגבניות לקערה ויוצקים מעל מים רותחים, משרים כ-5 -8 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    קולפים בעדינות ובעזרת האצבעות את העגבניות וחותכים לקוביות.

  • 04.

    מפרידים את הסלמון מהניילון וחותכים לרצועות.

  • 05.

    מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.

  • 06.

    מוסיפים את השום והסלמון ומערבבים כ-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מוסיפים את הפלפלים, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, מיץ העגבניות והעגבניות הטריות. מרתיחים מעל להבה בינונית ומערבבים 45 דקות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    מחממים במחבת קטן כפית שמן זית ומוסיפים למס' שניות את הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל העגבניות.

  • 09.

    מוסיפים 3 קורט מלח ומפוררים מעל את גבינת הכנען.

  • 10.

    מערבבים, פותחים 4 ביצים אל תוך התערובת ומכסים.

  • 11.

    מבשלים 15 דקות על חום נמוך ומעטרים מעל בפטרוזיליה קצוצה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(80)