שקשוקה סלמון מעושן וגבינה
אוהבים שקשוקה? קבלו רעיון לשקשוקה שונה מעט
המרכיבים ל4 מנות:
- 6 עגבניות בשלות
- שמן זית
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1/2 ס"מ של פלפל חריף קצוץ דק (לא חובה אך מומלץ מאוד)
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 חבילת סלמון מעושן (להשיג במרכולים)
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
- 1/2 פלפל ירוק חתוך לקוביויות
- 1/2 לימון
- סוכר
- 1/3 כוס מיץ עגבניות
- 1 כף פפריקה בשמן
- מלח
- 200 גרם גבינת לבנה לאפיה
- 4 ביצי משק כתומות (להשיג ברשתות השיווק)
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים בעזרת סכין צר את שורש העגבניות וחותכים צורת איקס לא עמוק בבטן העגבניה.
-
02.
מעבירים את העגבניות לקערה ויוצקים מעל מים רותחים, משרים כ-5 -8 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
03.
קולפים בעדינות ובעזרת האצבעות את העגבניות וחותכים לקוביות.
-
04.
מפרידים את הסלמון מהניילון וחותכים לרצועות.
-
05.
מחממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.
-
06.
מוסיפים את השום והסלמון ומערבבים כ-3 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הפלפלים, מיץ מחצי לימון, כפית סוכר, מיץ העגבניות והעגבניות הטריות. מרתיחים מעל להבה בינונית ומערבבים 45 דקות
טיימר מופעל
-
08.
מחממים במחבת קטן כפית שמן זית ומוסיפים למס' שניות את הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל העגבניות.
-
09.
מוסיפים 3 קורט מלח ומפוררים מעל את גבינת הכנען.
-
10.
מערבבים, פותחים 4 ביצים אל תוך התערובת ומכסים.
-
11.
מבשלים 15 דקות על חום נמוך ומעטרים מעל בפטרוזיליה קצוצה.
טיימר מופעל
-
12.
מגישים חם.