שניצל דג בציפוי פירורי לחם ופרמזן
מעדן שנראה מורכב, אולם פשוט ביותר להכנה
המרכיבים לקערה בינונית:
- 1 ק”ג פילה דג “תנובה” (באס, ורדון או אמנון) מופשר לילה במקרר
- 2 כוסות פירורי לחם
- 1 שקית (100 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 4-3 ביצים טרופות
- שמן קנולה
- רבעי לימון
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מוציאים את הדג מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה. חותכים לנתחים בגודל 6×10 ס”מ.
-
03.
מערבבים פירורי לחם, פתיתי פרמזן, קליפת לימון ופטרוזיליה, ממליחים ומפלפלים. מצפים את הנתחים בתערובת הפירורים, טובלים בביצה ושוב בתערובת.
-
04.
מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית עם שמן בגובה 1 ס”מ, ומטגנים את הדג 4-3 דקות מכל צד עד להזהבה. מקפידים שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי שהדג יהיה עשוי גם מבפנים. מעבירים לנייר סופג. מגישים חם עם רבעי לימון. שניצלים מגבינות: הציפוי של הדג ישמש אתכם גם להכנת שניצלים מגבינות כמו עמק ביס, אצבעות מוצרלה ועיגולי גבינת "פרומעז". טובלים את הגבינות בתערובת פירורי לחם, אחר כך בביצה ושוב בתערובת. מחממים מחבת על להבה בינונית עם שמן בגובה 1 ס”מ. מטגנים כדקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
טיימר מופעל
-
05.
25pt">
-
06.
25pt; width:276pt">הנה גם מתכון ללחם פסטו מגולגל