שיפודי סלמון לימוני
שיפודי סלמון לימוני, מנה ראשונה מרשימה וטעימה במיוחד, מתאימה לאירוח, מסיבות וארוחות שישי
המרכיבים ל8:
- 600 גרם פילה סלמון שלם, נקי מעצמות שומן ועור "דגי תנובה"
- 1 לימון טרי
- 2 כפות עלי מרווה, קצוצים
- טימין טרי
- פלפל לבן גרוס
- מלח גס
- 2 כפות שמן זית + שמן זית ליציקה
- 2 כפות יין לבן
- 1 שן שום כתושה
- פטריות שמפיניות קטנות
- 2 כפות שמיר קצוץ
- שיפודי עץ גזורים לחצאים
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה.
-
02.
מתבלים בלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 2 כפות יין לבן, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
-
03.
משרים כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
משפדים על שיפודי עץ קובית דג ופטריה לסירוגין.
-
05.
מחממים את גריל התנור או המנגל.
-
06.
מסדרים את שיפודי הסלמון על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים.
-
07.
מכניסים למרכז התנור/מנגל וצולים 3 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים בזהירות ומסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית ומהנוזלים בתחתית.
-
09.
צולים עוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו קלות, צבעם יהיה צלוי ובשלב זה נוציאם בכדי שהדג לא יתייבש.
-
10.
לפני ההגשה בוזקים מעט שמיר מעל כל שיפוד ומגישים חם.