שיפוד סלמון ופטריות בלימון – מנה ראשונה מנצחת | השף הלבן

שיפודי סלמון לימוני 

שיפודי סלמון לימוני, מנה ראשונה מרשימה וטעימה במיוחד, מתאימה לאירוח, מסיבות וארוחות שישי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שיפודי סלמון לימוני 

המרכיבים ל8:

  • 600 גרם פילה סלמון שלם, נקי מעצמות שומן ועור "דגי תנובה"
  • 1 לימון טרי
  • 2 כפות עלי מרווה, קצוצים
  • טימין טרי
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח גס
  • 2 כפות שמן זית + שמן זית ליציקה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 שן שום כתושה
  • פטריות שמפיניות קטנות
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • שיפודי עץ גזורים לחצאים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה.

  • 02.

    מתבלים בלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 2 כפות יין לבן, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.

  • 03.

    משרים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    משפדים על שיפודי עץ קובית דג ופטריה לסירוגין.

  • 05.

    מחממים את גריל התנור או המנגל.

  • 06.

    מסדרים את שיפודי הסלמון על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים.

  • 07.

    מכניסים למרכז התנור/מנגל וצולים 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מוציאים בזהירות ומסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית ומהנוזלים בתחתית.

  • 09.

    צולים עוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו קלות, צבעם יהיה צלוי ובשלב זה נוציאם בכדי שהדג לא יתייבש.

  • 10.

    לפני ההגשה בוזקים מעט שמיר מעל כל שיפוד ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(101)