קערת פוקי עם דג סלמון
קערית צבעונית של מנה בריאה ומרעננת. אינס ינאי עם מתכון לארוחה טרנדית בקלי קלות
המרכיבים ל 2:
- 300 גרם דג סלמון "דגי תנובה" מופשר וחתוך לקוביות
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 1 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כוס אורז בסמטי מבושל
- 1 אבוקדו פרוס לפרוסות
- 1 גזר גדול חתוך לגפרורים דקים
- 3 כפות בצל ירוק קצוץ
- 1 מלפפון גדול חתוך לגפרורים
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1 עגבנייה גדולה פרוסה דק ללא החלק הפנימי שלה
- 1/2 אצה חתוכה למלבנים קטנים רצועות
- 1 כף שומשום קלוי
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שמן שומשום
- 1/2 כפית שום גבישי
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
הוראות הכנה:
-
01.
בקערית מערבבים את קוביות הסלמון עם הטריאקי, השום והפפריקה.
-
02.
מחממים כף שמן במחבת וצורבים את קוביות הסלמון כ-4 דקות מכל צד. בסיום, מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
03.
מתחילים לסדר את קעריות ה-POKE: מניחים בכל קערית כחצי כוס אורז מבושל, ירקות חתוכים, אצה ומעל בצל ירוק
-
04.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומפזרים מעל.
-
05.
מפזרים מעל שומשום קלוי ומגישים.
הידעת?
על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופולרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון לקערת פוקי עם דג סלמון שתעשה לכם את הסופ״ש. מדובר בקערית צבעונית של מנה בריאה ומרעננת. אינס ינאי מביא לנו מתכון לארוחה טרנדית בקלי קלות.